[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
如果想追返之前出嗰啲特別郵票應該去邊度買?

我有d用唔哂

遲d補圖

好旺角有幾間郵票舖都會賣舊既特別郵票,要黎寄明信片既話,可以去搵D有賣打折郵票既~ 通常都會有好多舊款,我最舊買過1997年套貝殼,但有D要成套/成版買

我最舊係1997回歸
呢套長期打折

我有d用唔哂

遲d補圖

好旺角有幾間郵票舖都會賣舊既特別郵票,要黎寄明信片既話,可以去搵D有賣打折郵票既~ 通常都會有好多舊款,我最舊買過1997年套貝殼,但有D要成套/成版買

我最舊係1997回歸
呢套長期打折

係咪理論上1997年7月1號之後嘅郵票依家全部都仲用得?

我有d用唔哂

遲d補圖

我最舊係1997回歸
呢套長期打折

係咪理論上1997年7月1號之後嘅郵票依家全部都仲用得?

第一張postcard send左兩個禮拜終於到左德國啦!
好滾動啊

原來改左地址會有兩間屋仔,好得意

兩間屋仔

以後冇得響荷蘭寄lu

唔緊要啦,香港寄平好多
啱啱抽到張Finland
知唔知寄去大概要幾耐?

芬蘭係快地方,最快大幾一星期到
[quote]啱啱抽到張Finland
知唔知寄去大概要幾耐?

芬蘭係快地方,最快大約一星期到

我有d用唔哂

遲d補圖

果日行過都唔係好覺有

我有d用唔哂

遲d補圖

我最舊係1997回歸
呢套長期打折

想要 成版買唔係問題
但唔知邊間

我有d用唔哂

遲d補圖

果日行過都唔係好覺有

有啲鋪會貼出黎寫住「打折票」
不過我唔敢入去問

我有d用唔哂

遲d補圖

我最舊係1997回歸
呢套長期打折

想要 成版買唔係問題
但唔知邊間

如果靚既我都來要

我有d用唔哂

遲d補圖

果日行過都唔係好覺有

不過我唔敢入去問

個量要團購先得

我有d用唔哂

遲d補圖

果日行過都唔係好覺有

不過我唔敢入去問

真係唔覺
岩岩抽左張
係USA呀~~

冇人理我

不過呢個USA係郵箱黎, 唔知會唔會寄失
會既話仲衰過俄國
岩岩抽左張
係USA呀~~

冇人理我

會既話仲衰過俄國

郵箱先冇咁易寄失
係郵局入面又快又安全

我有d用唔哂

遲d補圖

果日行過都唔係好覺有

不過我唔敢入去問

個量要團購先得

要買幾多架

我有d用唔哂

遲d補圖

果日行過都唔係好覺有

不過我唔敢入去問

真係唔覺

我都好耐冇行過唔個仲有冇
以前係咁
岩岩抽左張
係USA呀~~

冇人理我

會既話仲衰過俄國

郵箱先冇咁易寄失
係郵局入面又快又安全

因為條友話佢miss左好多卡我先擔心
聽你咁講又放心返少少
岩岩抽左張
係USA呀~~

冇人理我

會既話仲衰過俄國

郵箱先冇咁易寄失
係郵局入面又快又安全

聽你咁講又放心返少少

唔知係唔係miss得多所以先用郵箱呢
郵箱感覺係好穩陣
岩岩抽左張
係USA呀~~

冇人理我

會既話仲衰過俄國

郵箱先冇咁易寄失
係郵局入面又快又安全

聽你咁講又放心返少少

郵箱感覺係好穩陣

我睇佢profile玩左over 9 years
岩岩抽左張
係USA呀~~

冇人理我

會既話仲衰過俄國

郵箱先冇咁易寄失
係郵局入面又快又安全

聽你咁講又放心返少少

郵箱感覺係好穩陣

我睇佢profile玩左over 9 years

九年 超資深玩家
第一張postcard send左兩個禮拜終於到左德國啦!
好滾動啊

兩個禮拜咁耐嘅

我有d用唔哂

遲d補圖

果日行過都唔係好覺有

不過我唔敢入去問

個量要團購先得

要買幾多架

我同朋友夾通常都買1000蚊左右
有冇買postcard 好地方推薦?
新黎報到 postcrossing年資4年
經常係forum offer/fav tag同 vacation/o&r/wbmp RR流連

特別鍾意收集港口、UNESCO同大陸風景明信片 (因為玩大航海時代)
一開始都會儲唔同國家,不過而家就隨緣

平日去開重慶大廈隔離巷仔、美麗都大廈找換店、錦綉唐朝買風景明信片
平過去三聯商務,出開尖沙咀既不妨入多D

我有次行過科學館附近間鋪頭仔都買左套大卡
18蚊12張(好似係)
三中商有折都好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞