[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
新post留名

岩岩抽到個北京同巴西
可唔可以唔寄大陸個個

可以的
不過又要等60日relase quota
我唔知你有幾多張quota好似我10張咁多wfc

新手得5張咋
先前寄咗個3張都未reg

我17張quota...呢排冇心情寫

係咪會寫到唔知寫咩好

一寫得多真係會唔知寫咩好 來來去去個啲嘢😪
Btw 你地係咪成日都要寄俄羅斯?
我10張有8張都係寄俄記 好悶
新post留名

岩岩抽到個北京同巴西
可唔可以唔寄大陸個個

可以的

新手得5張咋

係咪會寫到唔知寫咩好

巴打tick左想寄重覆國家個個option??
其實唔知寫咩好,好似係我停左唔想玩既原因
不過入左post之後又有d想抽下地址
我好似有11張quota
初初玩個時會想快d寄多d,等自己有多d quota

見到呢張覺得幾靚,有無人知邊度有得買?

郵意
我都買過

郵意
我都買過

睇到有個德國人個wall收到兩張呢款明信片都favourite咗

郵意
我都買過

睇到有個德國人個wall收到兩張呢款明信片都favourite咗

如果香港有啲靚嘅map card就好

No offence 但我覺得上面貼嗰張麻麻
想搵啲非手繪
如果你寄完張卡畀人人地好鍾意話想寄返張畀你
你地會婉拒定點

個美國人好鍾意我張maxicard

想搵啲非手繪

郵意之前都有非手繪
利申剛出個時買左,但未用
如果你寄完張卡畀人人地好鍾意話想寄返張畀你
你地會婉拒定點

個美國人好鍾意我張maxicard

我會比地址既
但有d人講完其實冇寄到

想搵啲非手繪

斷左貨 要下星期先番

新手求教
係唔係行去間cafe就咁揀postcard就買到?
因為我睇佢個fb主要都係食物相,網站個online store又咩都冇

想搵啲非手繪

斷左貨 要下星期先番

新手求教
因為我睇佢個fb主要都係食物相,網站個online store又咩都冇

就咁入去買 如果見到個瘦既四眼仔仲可以叫佢一聲ivan哥
新post留名

岩岩抽到個北京同巴西
可唔可以唔寄大陸個個

可以的

新手得5張咋

係咪會寫到唔知寫咩好

巴打tick左想寄重覆國家個個option??
其實唔知寫咩好,好似係我停左唔想玩既原因
不過入左post之後又有d想抽下地址
我好似有11張quota
初初玩個時會想快d寄多d,等自己有多d quota

我唔知係咪呢 依排忙無寄過

Btw, 我是絲

想搵啲非手繪

斷左貨 要下星期先番

新手求教

帶現金
ivan哥唔收卡
話時話佢第二個四眼partner叫咩話?
想問下如果我無寫到by airmail
但係貼足$3.8郵票係咪會照寄返平郵
想問下如果我無寫到by airmail
但係貼足$3.8郵票係咪會照寄返平郵

簡信簡耐尐姐

想搵啲非手繪

斷左貨 要下星期先番

新手求教

帶現金
ivan哥唔收卡
話時話佢第二個四眼partner叫咩話?

今日去左買 十零蚊都收卡喎
我地同個女店員傾postcrossing 佢超級sophisticated
買完寫完飲埋咖啡先走
新post留名

岩岩抽到個北京同巴西
可唔可以唔寄大陸個個

可以的

新手得5張咋

係咪會寫到唔知寫咩好

我寫到無野寫就會講下個幾郵票有咩特色,轉返做receiver自己既匯率大概幾錢又講下,或者特登貼多幾個郵票,搏寫少一兩句
新post留名

岩岩抽到個北京同巴西
可唔可以唔寄大陸個個

可以的

新手得5張咋

係咪會寫到唔知寫咩好

寄俄羅斯係咪最快都一頭半個月?
好神奇原來冇寄失到啊 冇寫postcode寄俄羅斯用左兩個月時間寄到
好神奇原來冇寄失到啊 冇寫postcode寄俄羅斯用左兩個月時間寄到

恭喜晒
祝下個又抽中俄羅斯

恭喜晒
祝下個又抽中俄羅斯

玩postcrossing的宿命
新手一抽都係抽到俄羅斯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞