Cambridge 畢業藍絲Sabrina Chan出軌 (4)

1001 回覆
101 Like 12 Dislike
我覺得佢唔係
但我覺得陳凱琳係
純粹女人直覺
陳凱琳本身係有錢女洗咩拋個身出黎做雞
佢老豆話曬係鋪王
香香就唔同
大學做過餐廳part time
唔係有錢女出身
以前睇佢做think big都知咩料
對住小朋友串柒柒又西面
睇得出佢好唔想做兒童節目
擺明老婆出post啦
形象工程
撐何妖撐到咁行都係好人?

牽一髮動全身 佢身邊啲人嘅老底都起埋出嚟
睇人仆街最開心
個名太平凡都係錯無啦啦俾人擺左上連登
Sabrina 要面呀嘛,
咪做下公關show,
但又唔知全世界都知佢想點。
等連登仔唔再care 呢件事就會離婚架啦。
等下啦
中環返工,
識佢地幾個,
同埋成個圈子會share
個ig 會唔會係Bowie開
Bowie 開 然後爆佢自己朋友出軌?
瘋狂溝仔 直至遇到佢依家未婚夫timothy wong
當然中間有無出去玩 就唔知啦
Ada pong?
條仔個樣同feel都好蝗好柒有錢個頭都咁核突
個朋友比錯條Link 我,搞錯咗人,不過除咗呢個係錯之外,其他嘢全部都係事實。如果搞到佢真係唔好意思。本人向呢位仁兄講句對唔住。我錯就要認,打就要企定。
陳凱琳個老豆鋪王+石油化理 大富豪黎
而且佢老母都話鄭嘉穎係佢初戀 第一次拍拖 其實其他處女黨員啲回應都係迴避, 都係記者格硬將佢地併埋一齊
雖然呢位巴絲話Tim Wong做Wells Fargo嘅information係錯,但係佢對Hil Lau嘅性格評價係100%準確,我仲嫌佢講得唔夠衰添,因為現實中嘅Hil Lau係一個持住自己同頂層權貴好熟而當正自己係黑社會大家姐,經常無緣無故bully同踐踏其他人嘅惡毒變態賤女人。千祈唔好俾佢啲相呃到,以為佢好斯文高貴,佢係金玉其外,敗絮其中。

之前提及過嘅女人 (SC, Katrina, MMC, etc.) ,最多我只會評論為虛偽、柒、拜金、奶共等。但係佢哋個個都有家教,會做到表面上嘅待人以禮。
Hil Lau就唔同嘞,佢嘅極品臭閪bitchy格係唔會收埋,而佢亦好似一個女童黨手領一樣,終日以喺公眾場所恰人整人為樂。雖然已經20未,但係待人處世嘅態度一直冇成熟過,同18歲嗰時一樣咁幼稚,仲係女童黨首領咁款;諗起佢呢啲咁嘅人可能過幾年就做人媽媽,我頓時感到非常心寒。

Hil Lau經常會對素未謀面或者根本唔認識嘅人展露佢嘅招牌閪格,尤其是係對女仔。佢唔鍾意人係唔需要特別原因嘅,因為佢覺得自己係女王/大家姐,只要佢唔鍾意你,唔鍾意你喺同一個場所,或者佢唔鍾意你同佢嘅朋友傾偈,佢就認為自己有權令你覺得無地自容。唔單止閪面,佢仲會配合好多刻意令人難堪嘅行為,例如佢會不斷搵附近嘅人細細聲傾偈,但係傾偈嘅時候全程對眼怒睥住佢欺凌嘅對象,亦會刻意喺提及侮辱性/嘲笑字眼嘅時候突然放大聲,等你知道佢侮辱緊你,但係你又咩都做唔到。

雖然Hil Lau自己食仔無數,私生活鍾意點就點,但係佢性格非常霸道,其他人溝仔或者俾仔溝,只要條仔係佢嘅朋友,幾乎都要得到佢嘅恩准。如果佢睇唔順眼嘅話,個女仔就會成為佢嘅欺凌對象。

跟童黨嘅行為一樣,雖然Hil Lau (同佢某啲朋友)嘅行為係蝦蝦霸霸得人驚,但係本質上係好柒好幼稚嘅。Hil Lau有個姊妹以前條仔好鍾意周圍溝女,但係柒得滯根本冇女吼。不過,呢條仔好鍾意老作話係啲女溝佢,而個姊妹又信,於是佢哋成班女同黨就會打電話用粗口鬧人、喺公眾場所指住人嚟屌、恐嚇啲女仔話會搵人打鳩佢哋。

又有一次,佢其中一個姊妹個前男友喺分手之後好快同咗另一個女仔一齊。雖然佢哋明知分手係同第三者完全無關,但係純粹因為睇唔順眼,班女同黨喺公眾場合大肆奚落辱罵呢個女仔。

佢同佢班朋友好多都有不良嗜好,上咗腦之後嘅行為可以更癲更mean。

可能有人會問,既然佢性格咁惡毒,點解仲有咁多權貴同佢咁friend?因為靚女,而且家境唔錯,佢好細個讀國際學校嘅時候已經係風頭躉,成日同班有錢人玩,未夠稱就夜蒲,一齊劈酒玩到癲,所以好早已經埋咗堆。當然,Hil Lau份人見高拜見低踩,佢對權貴朋友可以兩肋插刀,因此呢啲人會視Hil Lau為有義氣嘅好朋友。

而且呢班權貴大多性格本身好惡劣,睇唔起其他人,所以見到Hil Lau 嘅欺凌行為只會覺得好笑,當笑料咁樣睇。

Tim Wong雖然冇佢身邊啲朋友咁有錢,但係佢都係一個有錢仔。佢之前同Steph Shek拍拖,不過其實拍拖期間一直迷戀Hil Lau,暗地裏有展開追求,最後同Steph Shek分咗手之後,再追咗一排先追到手。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞