點解條女唔應我? 咁樣嘅回覆好似係

1001 回覆
42 Like 2974 Dislike
真 應該問看睇邊套 或者邊啲手工
樓主答案完全冇延伸性
巴打你真心睇唔出自己問題?
你都係收返啦
所以問完唔約咁仆街,十足十樓主咁,好難怪個女仔覺得佢玩野
我諗你去clubhouse嗰啲歷史乜乜circle會適合啲
你就算有頭像都可以改圖遮㗎嘛
其實你問人有冇咩興趣 唔駛自己介紹自己架

人地識果D有興趣果D 唔係你果方面
你可以唔駛格硬話自己識D架
你講嘢好kam
cold reading得唔太自然
而且心急
畀個人覺得你冇乜同人講嘢嘅經驗
自然覺得你係低一層次

樓主唔好灰
真係同你夾嘅會慢慢認識你 唔會好似依啲揀物件咁識人嘅人
樓主係咪傻架邊有人咁溝女
依家叫你讀書咩 傾歷史
一陣約到出黎去圖書館做專題研習?

你都識問佢平時搞乜
佢話做手作仔咪問佢有無相睇下
之後食住個勢話自己都想試下整
咪約埋一齊整

又係你自己問人聖誕有無野做
佢答你無野做 點知你自己講返就黎完

是但話去睇戲又好乜都好 都好過你傾歷史
你想人點應你,黎親就4、5句點都熟啲先啦
見條女得答,冇問你問題咪啫係not interested
如果我討論
英國殖民體系
法國殖民體系
葡萄牙殖民體系

邊樣好啲呢?

我有小小了解下佢哋有咩分別

英國係委任當地部落統治, 所以可以保存到當地文化, 另外佢同法國葡萄牙唔同嘅地方係, 英國會當地建立工廠生產, 亦都會見到交通系統
所以無形中會技術帶過去, 所以比起其他殖民地冇咁窮.

另外前英國殖民地, 相比起法國葡萄牙民主少少.
南美洲太早獨立所以唔計,
因為主要都係講新帝國主義

印像中葡萄牙同法國就唔會
第一句就收皮
太aggressive 又搵結婚對象又咩
女唔係咁溝架
個女仔都算有禮貌
我分唔清真心定假膠
諗多左啦人地唔得閒就自然唔覆住,唔使你幫佢諗埋
佢呢個case 直晴crop 圖已經搞掂
睇黎你仲未明自己衰乜
其實你唔一定要咁快講自己野
佢都未必有興趣聽你up長篇大論野

你就咁問下佢整開咩,等佢share下先
跟住再逐啲逐啲問下傾下咪得

你成日一講親某樣野,就急轉topic,前面嗰樣都未傾完,又即刻顧住講自己野
咁認真,好難傾落去。佢嚟吹水,又唔係學術台
人地唔得閒覆你,你狂sd先叫chur
而家人地得閒覆你,你唔理人,隔幾日先覆,幾熱情都冷卻晒啦
你今年聖誕有咩做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞