點解條女唔應我? 咁樣嘅回覆好似係

1001 回覆
42 Like 2974 Dislike
屌你唔好咁啦
樓主唔撚識分曲直認真定搞笑
佢會當真
表白啦

凡係未拍拖既感情問題一律表白
拍左拖後既問題一律分手

只要你跟住呢個原則 你會開心好多 少好多煩惱
憑實力單身
睇過咁多個回覆
大概得到少少總結, 都搵到原因, 問題所在
其他我再睇重覆睇多次
你鳩up呢d一定funny過你講乜鳩殖民
可以到人地有興趣問你啲嘢先講
真係有種成世溝唔到女既味道
我見到都覺得好奇怪 點解明明係正常溝通 都俾佢搞到咁
樓主其實都真係有溝通障礙
你唔會幫到佢架啦
樓主快d睇醫生啦
你是咪唔抵得樓豬有女同佢性暗示??
樓豬上呀!食女個時頭三下叫我個名當送比我就ok!
雖然真係睇到好撚尷尬
不過老實講唔好撚鳩原POST了 佢應該真係唔會分到曲直

其實溝女又好 當試下識朋友先都好
唔好諗太多 你當你去茶記叫呀姐落單
檸茶就就檸茶 西多就西多
唔好諗咩BULLSHIT話你今日叫完檸茶聽日再黎落單佢會覺得太煩ETC
直直接接咁就得
手工好一定係讀視藝
我見到都唔想覆
佢覆返讀西史已經好俾面
其實溝女真係唔使下下認叻
有時認下柒話自己無睇過netflex 會唔會好out, 其實仲易approach

中學雞都識啦, 有時搵野笑下佢, 有時搵D 野俾佢笑下, 開心既時間既過得特別快
留名學野
睇書學社交你即係玩鳩佢姐
樓主好容易又走火入魔架了
睇完成個po 笑撚到仆街
其實係mind set問題
不如同多啲人傾計
知多啲其他人既諗法
唔好活喺自己既象牙塔黎同人傾計
朋友都做唔成 仲講做戀人
啲人成日話叫人睇多啲書
睇書係岩 但唔好齋睇
吸收左既concept idea
你都會試過先知岩唔岩用
同埋用之前都要用腦去篩選下

但似乎樓主就.....
應該係佢冇睇開
而佢既mindset係:
講啲同topic有關而佢識/睇過既野
Netflix對佢黎講係同電影有關
所以佢就講佢睇過既電影

佢係唔會諗對方想唔想知同埋其實講左第二樣野
大家都生存喺呢個世界上
點解有啲人係天才有啲人係白痴

有乜關係
人既問題啦明顯
識女傾計唔好太認真
唔使下下算住要講乜先得
Causal啲 啱傾就傾 唔啱就下個
追完post, 有幾樣野想提議下:

1.睇下醫生睇下自己精神/言語有無障礙,有時d野天生你自己唔知都無人想

2.暫停溝女,先去識d正常嘅男仔朋友,最好係一d同你無太多共通點嘅人。走出你嘅comfort zone,接觸多d呢個世界嘅其他事物。呢個世界唔係每樣野都要走上學術範疇,你鐘意打飛機都唔會睇參考書。

3.每次想開聲講野,先從對方出發。識一個女仔佢第一樣野係唔會理你有咩skills, 識d咩, 有咩咁巴屎閉。而係睇你係一個咩人,雖然你同魅力無關,但你可以溫柔,理解人心,爽朗,適量關懷,令每次傾計都愉快收場,由淺入深互相了解,先係最重要。

4.雖然大家同你講咁多,但見到你咩重覆又重覆咁睇comment,都想請你先將個人放輕鬆,識人唔好咁蹦緊唔好教條化,主要都係快樂為本。記住,對話以雙方都快樂為佳,多d諗對方。
但問題係樓主連基本溝通都有問題
依家係成個人再打造
改咗唔好講咁多我我我先,有你講冇人講
人哋講咗鍾意做手工都唔順住上,問佢做邊類有冇成品可以欣賞之後讚佢叻勁之類
講嘢咁悶朋友都唔想同你做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞