點解條女唔應我? 咁樣嘅回覆好似係

1001 回覆
42 Like 2974 Dislike

想傾學術去學術台
大把連登仔得閒同你討論鬧交互屌
玩app 傾學術我係女都即刻out啦
鍾意學術又玩app嘅女唔係冇 但係唔會係app入面傾囉
睇到呢個post先清楚我自己點解溝唔到女
你都幾難溝到女
但當人grad咗應該唔會想傾elective
傾elective呢啲係中學呀或者大學/asso/hd yr1-2講㗎嘛
你個人都大咗做乜仲會著眼喺elective度
傾學業都傾啲冇咁久遠嘅嘅啦
同其實讀history唔一定鍾意歷史
我自己就好憎我讀嗰啲elective

其實如果你想傾日常嘢 可以試下順住對方嘅話題
例如佢話佢鍾意睇netflix 你咪問下佢平時睇咩片呀咁囉
或者你話你平時唔睇 叫佢推介吓 咁都fine啦

同埋其實如果我收到個咁嘅開頭 啫係成堆英文嗰個
個tone有啲怪 好少人咁講嘢
其實你開頭想識人求其Hi吓就得 唔駛講咁多㗎

同埋真係唔好喺啲字入面用括號寫你自己啲獨白(啫係咁樣)
因為真係好少有人咁打字 就算括號都淨係括問號嚟表示不確定

可能對你嚟講同人傾偈好難 但我覺得你練習多啲就會有成效 加油
要練下點同人搵話題,講啲有延伸性嘅嘢,唔係好易一問一答咁。
唔洗諗到對方係異性而講咩都小心翼翼,你同邊個朋友傾計都唔會咁啦,平常心看待你會表現得自然啲
個女仔心諗你彈出彈入玩鳩我啊
樓豬都幾撚癲真心驗下有無Asperger 啦
Feel樓主好有自信
交友app識
唔通要傾返一年半載先出黎見個面咩
如果你剩係唔識同人text 真人見面相處返其實可能加分
唔肯出黎=冇乜興趣=next
出左黎唔啱傾=next
唔浪費時間 出黎見個見就知龍與鳳
you’re such a dump ass
速食文化
啱就啱 唔合心水就next
真人見面就知大家咩料啦
睇撚到毛管棟
有冇人睇過netflix套Atypical
係講個亞氏保加症男仔既成長過程
睇完comment 發現樓主既說話思路都同入面個主角勁似
真心建議你去test下
Happy new year
條女覆得勁 hae
咁都繼續
女唔是咁溝的
你講野又悶又老尷
我係女人都唔想覆你
諗起之前有個fd show比我睇有個tg谷入面,有個谷友問點樣同到個讀政政大學妹直到出街個日keep住有野講。有條友話可以講近日國際局勢,中國點搞緬甸,中國點比人圍,台灣點自保blabla打幾段野,成千幾字,仲話讀政政女仔一定鍾易講呢d,唔怕冇野講又顯得你識野,仲話個谷友有咩唔明可以問佢,睇完我心諗
佢係咪呢幾個月裏面已經識左第左二個拍埋拖所以del app del acc就冇左頭像
外表唔靚>視覺動物aka男性對你冇興趣/根本睇你唔到>唔會走去識你>唔會知你有冇內涵

所以有冇內涵都係之後嘅事 首先要靚左先 外表唔好睇會直接將你由戀愛對象裏面排除

利申:好撚毒 曾經鍾意過條友 以為自己同佢思想好接近 結果佢係鍾意左日日化全妝 靚既on9港女 自始我就知道打扮嘅重要性
當你係0分, 打扮完可以係2分
樓豬問題唔係唔識溝女,係唔識溝通
學吓了解一個人先,唔好下下淨係想展現自己
文化研究會研究k pop, 劇集 甚至av添
睇呢啲野唔代表冇內涵嘅
先唔講內容 唔講你第一日就柒左
你都仲肯去馬

17號 2343
18號 0230
19號 1857
19號 2101
19號 2101
20號 1659
20號 1701
20號 2058
23號 2107
樓主係咪一日淨係可以用一次電話你自己都無心覆人有興趣都無興趣啦 雖然對話內容都柒架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞