點解條女唔應我? 咁樣嘅回覆好似係

1001 回覆
42 Like 2974 Dislike
玩app就係擺到明等比人溝

有人用錢 有人用口材 有人用對未來嘅願景 有人用body

但係樓主用歷史
你都係返屋企打飛機啦,要幫手就出聲!
錯撚晒呢下大鑊,柒嫁嘛
咁啦師兄
有幾個點可以注意下
女性角度加好多毒撚朋友既經驗講
(我讀過2年engine)
你依類其實真係唔少見
都唔只係for溝女 同普通人講野都apply到

1. 女仔(正常人)大部分時間都唔會想你主動去教佢 講大條道理既,佢如果問 你先答 答又唔好答得咁長 等到可以keep到個conversations flow(注意deadair左就要搵啲其他野講)
2. 唔好認為識啲好偏門既野 就代表叻,只會另到佢更無興趣/唔識覆, 試下講下啲搞笑小知識/爛gag 但又唔好唔岩topic突登插
3. 人地覆你就拿拿林覆番人啦 你唔覆 人地覺得你唔上心 佢就會唔上心
4 唔好'收番‘自己講既野、要對自己講野負責任, 覆水難收 。寧願諗清楚先好講 ,msg打左唔一定要send
5. 主要都係 唔好太chur 一chur就係無自信既表現, 人一無自信心個吸引力就大減架啦 女人黎講
6. 係app講野麻煩keep番係一句起2句止,無人得閒睇你講咁多野 ,長既thoughts 留比自己/連登

最後都係 你可以考慮去上下堂學下點樣present自己 唔識米學 無乜野ashame既
祝你早日溝到女
我反而覺得樓主冇咩問題
只係唔係主流溝女方式姐
反而覺得樓主好真心
所以幾可愛
鐘意天然type可能會啱
不過一定唔易match到
仲要條女自己讀果科 都夠膽去自暴短處
樓豬平時應該都冇乜朋友
其實casual啲就得
唔好咁生硬 好似面試咁自我介紹
可以加吓emoji
唔好講啲令人唔識覆嘅爛gag
一開始唔好同人講啲太學術性嘅嘢
樓主加油
啱呀,咩人識咩人,真係反省下自己先我身邊d女仔搵到錢/有事業/有學識/有學歷/獨立/性格好一定最少中兩樣,唔少仲combo,打唔打扮嘅都有,我反而想知點樣識到冇內涵嘅人
可能上少啲連登就係樓主脫毒第一步

同埋唔好再玩啲交友app

真真正正去識下人
你都係想兜個大圈話自己有內涵姐
就咁睇唔覺
禁低人地黎枱高自己有咩意義
你啲朋友可能睇完尼彩知你唔識唔同你講姐
識打扮同有無內涵無關架啵
佢send fake news可能真係咁岩睇漏左呢
應該無得補救
師兄繼續努力
記住 你無本錢「揀」
唔好以為自己可以揀 你想揀人地都唔比你揀
明唔明白?
你係絲既話 留個tg同佢傾下囉
好撚Kam
你喜歡孔子嗎?
你同佢傾下西史啦
呢個post笑撚到仆街
最尾樓主好似成功溝到女
上連登唔係上嚟大大聲笑?baby kingdom咩

定上嚟同你呢啲狗眼看女人低嘅人講內涵?討論歷史?
學下點樣同人傾計先啦,
見到有自己講冇人地講都覺得尷尬啦,
依家唔撚係面試見工啊
樓主有種習慣係選擇性吸收人地對你既評價?
咁多個人都講左問題係邊
你都仲繼續講歷史
自我中心太勁?
用歷史唔係重點,條女都話鍾意西史
個問題係條自閉弱智仔唔柒識扮識,強加自己論點但冇論證,其實同「我話你老母係雞就一定係雞」冇分別

依啲人一定嚇走所有人,唔單只係女人,因為我係嚟吹水識人而唔係需要你嘅tutorial
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞