點解條女唔應我? 咁樣嘅回覆好似係

1001 回覆
42 Like 2974 Dislike
唔好咁mean啦 可能樓主有asperger
可能本身已經check到有
荃灣
pin this la 見到你有自我檢討 好好架啦
其實樓豬係咪假膠 邊有人會on9到咁
樓主絕對係憑實力單身
我係條女見你第一個msg已經唔想同你講嘢

利申: 絲
你要知道一般港女無咩學識 你講得咁深佢會覺得好悶 轉下話題啦
樓豬講野咁跳掣想人點應你呀
一時又西史一時又手作
講唔夠2句又youtuber
之後又問人聖誕有無野做
問完又唔約
樓主講嘢咁 條女咁都肯出就驚嚇啦
擺明對你冇興趣,如果你同佢講我都係整小手工可能就有機會,同埋唔洗一開始就咁進取長篇大論咁講曬自己野。 識人最容易Ge方法就係相同興趣,我見到你話識彈琴,屌!我都唔撚識,完全唔同興趣即刻冇曬話題啦
有三個方法
1.你增加多d興趣 總有樣野中 一個普通人至少幾樣興趣啦 運動,旅行,音樂,電影
增值自己,就會多左興趣 自然易d中佢興趣
2.除左興趣 其實對話都仲有好多野講
例如飲食,工作,生活上既小事情或者經歷過d咩特別既趣事
3.其實興趣都唔一定要共同先傾得
例如你唔鐘意旅行 唔等於唔可以聽人旅行既趣事
人地唔鐘意運動 唔等於你唔可以分享下運動既樂趣
但都係個句你唔增加自己生活既圈子 唔見識多d野
你自己無深度無特別既人生 咁咪無野講囉
每日返工放工
放假就留係屋企打機 有撚野講咩
你有樣興趣真係去研究過 經歷過好多 實有事分享 令人想聽
時間拎黎浪費 睇下youtube又一日 睇下j圖又一日 咁咪無野講囉
你工作上又得過且過 日日等放工 咪分享唔到工作既經歷囉
講到尾 重點都係增值自己
呢d真係單身唔會有錯
屌 想同人傾學術嘢搵班志同道合嘅人傾啦 同條女傾呢啲托柒咩
其實我以前都用過 自介都有打
會唔會Match少咗我唔肯定 傾都係講一兩句有關就算 除非對方想傾

做it可能都算扣分位 咁你可以講多啲其他興趣
做下正常人咁 擺啲乾乾淨淨嘅相 唔好一邊自嘲it狗 另一邊張相岩岩巉巉慌死人唔知自己係stereotype 果種
樓主 pin this la
有無條片?
都係人哋識我先, 人哋講下你著衫點樣, 問下你平時鍾意做咩咁囉.

人哋咁樣識我
煩鳩到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞