點解條女唔應我? 咁樣嘅回覆好似係

1001 回覆
42 Like 2974 Dislike
你鍾意啦最後兩句都畫到出腸
得罪講句有時真係好驚你呢類明明想溝女但溝唔到之後悲傷春秋人地同你傾下點改善好你又話乜唔想再溝女毒撚一個更開心嘅人
你開心就好學下嘢都好嘅
咁都唔算呀固有形象還固有形象
但你係獨立個體嚟架嘛,人地唔係同「it狗」做朋友而係同「你」做朋友呀嘛,一嚟就框死自己做乜
憑實力單身
同好似教人野咁
係人都心諗佢做乜鳩啦
佢啲英文.. 再加語氣 係人都唔會想覆啦
我對溝女冇任何感覺 我都冇叫春 怨天尤人

只係陳述返我自己睇到嘅嘢同經歷

你嘅經驗經歷可能唔同 咪當互相學習 冇乜嘢
有冇諗過連一開始嘅機會都冇
我試過 一見到話做IT 即leave 即del chat

自介打埋做IT 個match係奇低

相反 我唔講/隱瞞/講大話 唔係做IT 反而正常好多

點解會咁我都唔知 可能係極端例子畀我遇到哂
因為大部分女仔都真係無(毒撚式)內涵

尤其連登以外嘅世界

我啲朋友十個有八個都係以煲劇睇YouTube 為興趣
成日鳩傳Fake News
佢地自知自己咩料 所以求偶方面,會喺外觀上盡執 因為男人係視覺生物

十個入面有一個有毒撚式興趣嘅女仔,但樣子又通常比較樸實
一般都係重視靈魂上嘅交流 所以我先咁講

當然都有有內涵性格好又識打扮嘅女仔
不過呢啲朋友無乜人(敢)追

利申: 毒絲
毒撚最忌有…
師兄 算啦不如你去學下點同普通人交流先
唔好一黎就溝女

你都未識個人又唔知佢咩政治立場就同人講殖民
人地分分鐘熟過你
你啲二分法思維仲難搞過樓主

人地黎求助你就特登入黎笑鳩人
首先毒撚唔代表有內涵,非毒嘅女仔最多叫做同你無共同話題
而且我都唔知點咩叫做毒,我身邊睇動漫追漫畫嘅女仔一樣都係會化妝扮靚買名牌呀
買LV同買figure都無衝突嘅

其次煲劇睇YouTube唔代表一定無內涵,因為人可以做好多樣嘢呀,讀哲學嘅人咪又係會睇YouTube

最後,物以類聚人以群分,你身邊大部分女仔係咁,呢個代表你都未必好得去邊,而且亦都只係你身邊,唔代表public呀
你玩乜app先我都係毒撚相關行業但無呢個問題

同埋參加下啲興趣班都幾好,我有時覺得識網友同現實中識人真係差好遠
我歷史major帶hon畢業,咁認真嘅我同你認真下

人類史上最有錢嘅人係Mansa Musa,自己google佢係邊個。

歐洲人入侵前Ghana帝國有錢到用1kg黃金換1kg
鹽。

歐洲人殖民前Ethiopia係有類似議會制,有高質教育。

其實係想叫你謙虛d,唔好下下諗住拋書包,遇著d識嘅你就柒嫁喇想問你有冇朋友,初初識點會係咁傾法...
我係條女第一時間諗 楊你老母咩楊
佢直頭有小小A仔feel..
可能去上下溝通堂會好啲
唔係讀歷史但有小小常識既人都睇到好尷尬
T字頭 H字頭 C字頭 B字頭 講得出嘅都測試過哂

雖然我覺得自己問題大啲 match到又唔介意IT嘅

我自己係超慢熱
對唔熟 啱啱識嘅人冇咩嘢好講
亦都可能自我保護意識太高

約到出嚟嘅都係就返住佢 講返相近嘅嘢
但我覺得好似變咗單向溝通咁
自己唔舒服就不了了之
我唔止歷史major,仲要專修Early American History,我睇得好辛苦

淨係北美殖民地都分Royal, Proprietary, Charter
三種統治模式,我建議你真係唔好再拋書包,拋撚咗落海喇

你要搵人滿足你ego嘅唔好用app啦,放過d女
上網都叫做興趣 仲要將啲social media列寫哂出嚟
唔好講識女朋友咁遠住
試下朋友搭朋友出嚟食下飯又好慶祝生日又好玩下扑驚打下麻雀都好,識朋友啲朋友好似仲穩陣過上網識人
我見身邊啲朋友都係咁出pool佢地都係男校/內向/無女行業
你可以答 咁啱嘅 haha 我都好中意歷史 得閒切磋下
而唔係一開始就討論啲學術野

樓主你應該有亞氏保加
建議去學溝通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞