點解條女唔應我? 咁樣嘅回覆好似係

1001 回覆
42 Like 2974 Dislike
認同
樓主加油
樓主
有啲嘢唔使太執著同認真,試吓同多啲唔同人吹水鳩噏先
認真撚好難溝到女
中哂

樓主要pin係呢段先岩
邊有人話粗魯
ching 分享下點豐富內容?
Topic 應該改改
如何能與別人正常溝通
點證明另外嗰個唔係你分身?證明比我睇
問下人地啲相喺邊影囉,玩apps通常會擺幾張相喺profile比你睇,人地話去邊度旅行影,咁咪順住個勢圍繞住旅行呢個話題傾囉,但好似樓主咁一大段野作文咁款,就算一開始有心想同你傾,見到你段千字文都冇心機啦,你喺whatsapp/signal傾計都唔會一大段野好似連登/Facebook咁樣留言覆人啦

每次覆人都唔洗咁多情緒抒發,又唔洗喺度扮哂識好多野,簡單直接一兩句慢慢傾比人覺得係普通開心嘅感覺就得,而且你將接下來啲對話一炮過一段野講出黎仲想人地點同你傾?開始有啲好感想認識你個陣,自然就會問你做邊行,平時仲會做啲咩,但記住人地只係想認識你做個朋友,唔好突然鳩痕跟住學啲白癡仔同人表白

當然其他人未必係咁都識到女,但我玩apps識女仔可以每日傾,傾到幾星期以上嗰啲都係咁樣,正正常常同朋友或者同啲同事講野咁就得,唔洗好似啲狗公咁一黎就傷春悲秋、噓寒問暖,更加唔好1、2日就講埋啲暗示野,老實講人地唔係同你好熟,唔會無啦啦鍾意你
亞氏保加最大問題係代入唔到對方感受
唔明人哋話中話
所以你見有啲留言係串緊樓主
樓主都只識好直白咁有一答一
有啲話術書會俾幾個對話example你
話俾你聽邊種答話術人地會啱聽啲
分析吓對方點諗嘢
咪當心理學書囉
就算呢種書turn out好流先算
每個人都學過點社交
但唔係每個人都讀過歷史
我寧願樓主學完一套理論唔識應用
但就算佢當一個topic拎出唻同啲女仔講
啲女仔都易投入啲個話題
其實你係咪要check下個腦
係講緊你俾人負評
屌你老母,個撚個扮晒媾女專家咁,我覺得樓主講野正正常常,好過D狗公一黎就flirt你,根本就係條女對樓主冇興趣
都係算,下次先
完全係憑實力單身
樓主可以唔好諗咁多
幾靚仔都唔掂啦
你搵學生定溝女
"覺得樓主講野正正常常"?

不如你都去check下
成日聽啲人講毒撚好難溝女,其實一味只係接觸一樣野,剩係活喺自己個世界度,但你呢個世界又吸引唔到人去留意,就算你毒定唔毒都溝唔到女,肯去擴闊下個眼界,玩多啲活動,咩類型都接觸下,多啲圈子去學下點樣同人相處,可能根本就唔洗開post問點解人地唔覆佢

不過對某啲太內向嘅人黎講係難啲,但如果做到企係人地立場去諗,再去同人相處,就好容易會識到朋友,簡單溝通同相處方式都未學好,真係唔好太心急諗溝女拍拖
社交好難係書到學得好
就算你話書有sample
個sample size 都係太細cover 唔到現實佢遇到嘅情況
而且文字好難表達語氣同表情
而呢兩樣野好影響接收信息嘅準確性
我只係擔心樓主睇左書
覺得自己"學識左"分析人地嘅心理
繼而又錯誤演繹人地嘅意思
希望樓豬係假膠
所謂盡信書不如無書
書入面係別人既經驗知識
唔一定岩自己用足
只係唔駛自己兜圈踩雷
你係樓主朋友?
未必,但係要show到價值比人
討好同跪底附和,無自己框架只會喪失吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞