點解條女唔應我? 咁樣嘅回覆好似係

1001 回覆
42 Like 2974 Dislike
咩app
我有朋友就30歲都搵緊萬零蚊我都無睇佢唔起啦
IT正經工作,唔係偷唔係搶唔係狗點解要笑要鄙視?
你個名

寫果陣我都分左兩段
唔明點解咁都可以撈埋黎講
做IT唔好咩我對IT無任何認識,就覺得好犀利呀,係我唔識嘅野,又專業,職業穩定,有發展前景
係咁多
其實做IT有咩咁差
人哋都未必覺得有咩問題
做IT嘅人圍內自嘲下
唔好變咗妄自菲薄
你唔好唔識扮識啦仆街,我依d真係歷史同政治系畢業既人真係睇到好撚尷尬
都係用經驗之談
特登唔講 IT狗 約過10個左右出嚟

少肥 變 欣宜 咁

肥都唔緊要 啲性格西到呢
以為自己上菜咁 請完一餐真係直接block算
比你遇到嗰2個都無用,你咁嘅格
做左30年人仲以為依d咁自我中心既柒頭一早應該死撚曬,結果原來00後仲要有條撚樣出嚟獻世
大環境固有印象就係 做IT = 毒L
Ching係咪80年代人
啱啊
所以廢事害人害己
有時成日見到人哋缺點嘅人
同時會成日見到自己嘅缺點
好似照鏡咁
試下留意多啲自己同人哋嘅優點先
用番啲有樣嘅app囉,hmd嗰啲出名伏架啦不論男女
但前提你都要執執個樣,肥嘅減減佢,打扮就乾淨最重要,GU better than Uniqlo
相唔好擺自拍,擺下旅行相,同動物影嘅相
個人唔好咁自怨自艾,比啲信心自己,唔好太chur啲女
同埋其實上面嘅嘢其實都唔止為溝女而做,都可以令自己人有自信啲、識多啲朋友、擴闊下圈子
我好冷靜呀 我都無講粗口 只係疑問
因為你一開頭話「而家大部分女仔都無內涵+膚淺」,膚淺女仔無嗜好,而有嗜好上實體興趣班嘅女仔係「唔識打扮化妝追名牌周圍打卡」果d

咁好自然會覺得你認為化妝買名牌=無內涵呀
唔係好明個人喜好點同內涵會有關聯,而且都唔明點解你覺得大部分女仔無內涵
關自大咩事

真心

樓主呢啲需要咁多包容&理解嘅款式

少啲內涵都唔識處理啦
出面啲女好多都要人照顧要人carry 埋佢嘅人生
點樣handle 樓主呢種type 嘅男子?
唔好害樓主啦
咁你係咪毒撚先我都係毒撚啦 怕乜
係囉
樓豬應該寫篇文分析下點解轉左英文
咁先有機嘛
有內涵就要handle佢?
開慈善特殊學校?
最好嘅處理係leave chat room

你都同樓豬都幾啱
已經冇玩app好耐
亦都唔會再玩

有時間玩app 我不如去學多樣嘢好過
鋼琴又好 唱歌又好 咩都好

可能我最愛嘅係自己
佢應該以為自己係劉仲敬果隻level,至少果種「哪來的自信」係
返工返到隻狗咁

動畫都冇睇
機都冇打

仲算唔算毒L
IT工作內容係比較難同外行人傾到
但唔一定要傾自己工作
可以傾平時飲飲食食/工餘會做啲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞