點解條女唔應我? 咁樣嘅回覆好似係

1001 回覆
42 Like 2974 Dislike
笑撚到
yup
好基本野咋喎 我無街出唔代表想同你出
你應該睇晒人哋成段嘢講乜嘢 而唔係睇最尾嗰句
人哋明顯想訓練你吹水 你答佢「好啊吹啲咩」就得 答人又唔好太簡短 要對方開topic 唔需要擔心話好驚chur住人 只要答人唔洗一次過覆晒

例如人哋問「平時做開咩」
就feel free 答「我鍾意睇書呀 社會學嗰啲」
千祈唔好「我鍾意睇書 社會學㗎 但係我major唔係讀社會學 所以唔係好熟㗎 我鍾意睇周保松教授寫嘅書 我一四年就開始睇佢啦 嗰陣我真係睇到喊 我一喊就收唔到聲㗎 係呢 你喊會點㗎」
首先等佢有興趣問社會學係點 你可以再舉例 唔需要一次過講晒 然後你開咗個topic 唔好咁快自己自動就end個topic

如果佢冇興趣 hea覆「噢 幾好」你可以問返佢嘅興趣 然後順住佢去問佢嘅興趣係點 記得俾對方都講多啲 你唔係自己present緊
興趣唔啱牙就next 唔洗覺得同一個傾唔落就係自己嘅問題 當然個個都傾唔落就係你嘅問題 唔係作文150字咁根本都ok 講一兩句係開放性 等人哋答到就得 想輕鬆可以搞下gag加下表情 幽默感好難練 可能你搞個gag好鳩 可能有啲人就係鍾意呢啲鳩嘢 最起碼成個對話唔洗咁嚴肅 好似見工咁

始終大家玩交友app都係攝時間 點都有一兩個傾到落去
你都摺翻埋啦。。。。
你溝女 女溝你
message 太被動
難分真與假
連登有愛
鍾意化妝係師姐嘅朋友
唔係我係交友app嗰個
唔係同樣興趣點溝?
思想接近不等於同樣興趣
大家都研究政治,可以一個左翼一個右翼
我諗你都係唔會明個問題喺邊
乖啦快手搵社工
https://www.heephong.org/services-and-programmes/youth
唔好好似見工咁問, 咁應該點問?

簡單講咗自己興趣先, 再問佢?
條友俾你收咗皮
不如你每次喺send之前諗吓 呢句會唔會出現喺tvb或者教育電視啲台詞到?
會嘅話就馬上重寫
佢可能冇讀大學
So embarrassing
咩書黎?笑死
連登,ppt d content farm同劉仲敬d鳩文,識好多呢d人當自己大政治家同民間歷史學家
Mmmmm,我諗正常人識朋友唔會第一句民間歷史學家同大政治家上身,你識朋友第一句會唔會同佢講中國搞緬甸?仔都驚你啦
想問下 點解毒撚通常係好執著 痴線

其實會唔會真係關最尾縮沙冇約出黎事
見樓主前面論講到幾尷條女都有keep住回
但到最尾聖誕樓主縮沙後就真係無哂下文
可能就係條女覺得你最後玩9佢先對你冇哂信心

利申:溝通能力重差過樓主的a0毒撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞