香港影帝討論及其代表作

1001 回覆
352 Like 19 Dislike
90或00年代開始計應該易啲講
咁真係要睇佢有冇咁嘅心
的確
我上面講嗰幾個 喺啲義助嘅細片
都真係有交咗啲幾突出嘅表演出嚟
唔計$嘅話
可能新導演同成本限制下
先可以逼到佢再有突破
否則再拍落去 佢只會倒模式出演
呢套個個都搶戲
其實香港片冇架喇,下下靠拍膊頭唔收片酬拍攝,唔係健康做法。 你真係做得住ge, 唔可能演員唔駛錢,crew又低價拍咁
專登搵啲冇人睇嘅垃圾片嚟講 邊夠你玩

Btw 我發覺每逢討論譚耀文
除咗新少少嘅紮職
講嚟講去都係佢98-99年堆戲
撳釘華 唐文俊 明智傑 趴地
彷彿呢廿年嚟 佢好似冇拍過其他戲咁
其實我見冇人講,所以我講,我覺得鄭少秋係香港男演員入面,演技到都應該算tier 1。

冇人討論比較可惜
譚耀文近十年計其實佢唔小戲, 有三十幾套 😅😅 不過冇乜邊幾套有發揮
佢都勁
但電視劇作品多
丁蟹 劉邦 謝文武
佢個人好睇 個人魅力強
雖然佢屋企有兩件係黑警 但佢做樂少嗰陣黑社會味都好出
喺電現箱多, 佢電影界出彩嘅演出甚少

天羅地網, 忠義群英, 方世玉 呢幾套比較精彩
電影都拍好多,但成日做大俠限制左佢。
不過大時代/誓不低頭呢兩套ge演出真係勁到不得了。
仲有劉松仁扮弱智嗰幕都係影視界最too ge表演
最top
唔覺
Kevin Spacey冇嗰陣溫文儒雅氣質
呢啲通常都係英國佬先有

雖然你地好憎佢,但英倫對決都算成虫一大突破幾戲論戲都有眼前一亮ge感覺
明㗎啦pr星期日都要開工辛苦晒
健身唔去選香港先生?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞