香港影帝討論及其代表作

1001 回覆
352 Like 19 Dislike
文戲唔得
無3好多人話垃圾…但我從來唔覺,點解會覺垃圾?

btw. 大6佬黎講陳道明就真係好戲喇,叫條胡軍死開喇
有年吳君如上台講蕭紅,林家棟話新演員係邊個邊個咁咪over咗變唔尊重
個名好爛巴打推介?
黑仔咪激動版填海華
套套戲都係黑仔
佢有d戲向自己套情人至敬先好笑
係,伯仲之間。
神探放係其他任何一年都好大機會會屌打
星爺個水平已上哂神枱 無架啦
仲要鄭中基年紀都大 佬味一出好難仲做出鳩屎味道
劇情悶,劇本好撚粗糙,啲回憶又鳩,想拍到懸疑感重,但又弄巧反拙,無間道2步曲就夠
不過睇戲講個人口味冇啱與錯
周星馳同劉德華同級
無睇過? 吳鎮宇拎金像男配就係呢套喇。
搵戲睇見佢poster 同 名都好柒以為爛片
佢同林家洞一樣,唔係唔好戲,只係唔係主角。
周星星 tier 0
根本另一種層次
有演技 但個人魅力太獨特 無可取代
佢d戲唔需要/亦都容納唔到第二個男主角
Lm
做喜劇注定係被Underrated,正如Jim Carrey千禧前後勁到仆街都係無人理
垃圾戲
全像獎其實一啲都唔莊嚴,有時頒獎嘉賓上台都係鳩噏
90年代頭吓話 兩三年內四、五套做鴨

BTW 90年代嘅任達華真係好濫拍
擔正嘅通常得細片 去到大片就做反派/配角
角色類型就正如上面所講 乜嘢都有 (但冇乜正面角色)
總之乜柒戲都接 係去到00年代先好啲
所以任達華都真係喺電影圈捱咗好耐先出到頭
李連杰個投名狀演技脫胎換骨,呢類估你唔到演出吸好多票,好易拎,類似劉華拎暗戰咁上下
唔係呀,林家棟做樹大真係睇得出好有層次,最後隔住房門嗰幕真係痴線級咁正
有解釋過,喜劇演員係歷史地位無咁高,我個人睇法only,唔代表周星馳影響力同實力同劉華同等
但講到唔尊重人就點都講唔通
喜劇演員一向唔應該同一般演員比較
做開cd-rom都頂唔順條廢老,哥哥真人不知幾專一 長情,咁就正正證明到哥哥好戲,等條廢老以為真人都好似旭仔咁player
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞