香港影帝討論及其代表作

1001 回覆
352 Like 19 Dislike
太廣泛,要分年代先掂
卡士蘭做過舞男, 鴨, 殺手, 痴線佬, 痴情漢, 淚眼煞星, 乸型, 灣仔之虎, 教師, 崩牙駒, 張子強, 葉葉繼....
金枝玉葉做gay 佬 stylist 都比人低估得好緊要
對女演員無乜研究,唔敢斑門弄斧
佢同佢老死性格都似

平時唔出聲悶到死,但怕笑片又好滑頭好笑
係,明明佢外在條件有好大局限,但佢又做到,唔到你唔服嘅
佢真係做唔到經典果種歷久彌新既感覺…同樣係90年代拍既戲,周星馳係今日睇都笑唔停,佢果d就一d都唔好笑。

不過講開,我覺得許冠傑先係好戲,幾套king kong幾好睇,佢扮令狐沖都ok, 可惜既係產量唔多。
仲未講佢扮獎門人呢真係好似真嘅一樣
張學友梁家輝做得真係好笑,我覺得算非周星馳電影,其中一套最出色笑片黎 難得張曼玉林青霞陪佢地癲
仲有迷離夜做風水佬

佢真係癲,做咩似咩
唔敢當,但有興趣,戲如人生
張曼玉第一 芳芳姐deanie姐二三 鞏俐第四 其他是但
冇睇過都夠膽衝出嚟真係第一次見
張耀揚
佢嗰隻喜劇節奏去到90年代都唔係最貼近時代嗰隻,到依家睇咪自然outdated,你依家睇Mask都未必覺得好笑㗎,喜劇就係咁仆街

至於你用星爺同其他人比真係好唔公平真係無得比

sam hui少睇唔識講
佢失去了一切
80年代佢套套都係做鴨
傳話佢為做善事咩爛片都接,搞到其實近年先有d正經片做主角…

好多時佢拍埋青雲到,d戲都被比下去。
無3劇情已經垃圾,劉華直頭唔得
嗰年真係唔撚知點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞