香港影帝討論及其代表作

1001 回覆
352 Like 19 Dislike
譚耀文 就算唔係top tier
演戲都肯定極有味道太抽象好難講,總之好想睇佢做戲
不過我發覺佢啲角色絕大部分都係陰柔味好濃(偏女性),極少陽剛之氣嘅角色
同埋曾生句 你有冇見過人同條屍握手 都好鬼好笑
ufo嗰堆都好正
個人特質, 哥哥係有一種雌雄同體嘅魅力, 但都有小小例外, 新上海灘 同 星月童話
樓主快d 排埋其他 非影帝
仲有(家有囍事)最後10分鐘......
我唔識評人演技
但我覺得梁朝偉冇d人講到咁神
可能佢比王家衛d戲局限左

做戲勁既人應該係演乜似乜
但梁朝偉比我既感覺係次次都做番“梁朝偉”
類似填海華咁
喬宏去到咩level?
tier 1.5
其實我覺得梁朝偉一d都唔靚仔
普通男人樣
同埋d人成日話佢電眼
但我真係唔知電喺邊
潘燦良 之前睇佢做電視劇......真係有咁好咩......
唔識答,但想講下蕭芳芳真係勁,由粤語殘片女神, 同周星星一齊怕笑片又得,冇周星星拍方世玉都夠好笑。 正正經經女人四十又難佢唔到
有少少唔自然,可能同大陸導演唔係好夾,哥哥後來接受訪問,都講過霸王別姬有啲位畀佢再做唔會咁演
哥哥最好嘅角色覺得係何寶榮、旭仔、十二少
咁就死得啦......「需要唔自然果d 位」....留番俾張家輝做啦
新上海灘嘅許文強....依套好出
吳鎮宇拍蓋世豪俠都係木口木面姐, 電視劇難評論D,不過可惜霍景良屈係TVB,如果佢拍多D電影唔知可唔可以拎到男配角
爆裂刑警
梁山伯與茱麗葉
神經俠侶
逆流大叔

黎緊個套戲睇trailer都有d影子

唔同啦 一樣造型 但係你係可以一眼認得出易先生同周慕雲兩個完全不一樣的角色 梁朝偉做戲一定T1
同埋都可惜柴九挑戰電影失敗。 佢拍香港biohazard果套都做得幾好(不過佢全部拍埋D幾百蚊票房戲都唔係辦法),如果佢堅持落去話唔定係下一個林家棟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞