香港影帝討論及其代表作

1001 回覆
352 Like 19 Dislike
黑社會東莞仔一樣屈,好出色既演員
因為真係打落去林雪到
Btw,我覺得黑社會做到個個角色性格都好鮮明
我反而覺得佢掃毒仲正過激戰
同埋樓主會唔會開個po 講影后?
張家輝做飛機又係正,張兆輝師爺蘇講講下又想睇多次
唔係好熟,而且好多鄰國人,唔太想討論
你所講既火爆奸險依啲只係好片面嘅角色定型,如果只係要求一個角色咁平面,啲演員就唔洗用以年計既時間入戲揣摩角色。
一個成功既角色心理係好複雜,好似我啱啱咁講無1 2 既黃sir 已經係有唔同既角色心理
同埋戲路廣唔一定係好演員,但好演員可以戲路廣,從來唔係非黑即白
佢拍東莞仔依種小混混,一流
功夫
我.我..我師..師爺蘇
林懷樂嘅笑裏藏刀
大dee 嘅桀驁不馴
林雪對寺頭對忠心
東莞仔嘅不擇手段
仲有套戲對香港選舉嘅預示(或者叫睇得通透)
我地唔係唔相信選舉,我地只係想選之前知道個結果...
吳彥祖唔知又爭幾多呢

雖然近年都減產得幾勁

但係新宿 竊聽風雲個期都上緊力

都提名過幾次
同意 我覺得色戒演技隨時好過花樣年華
個種陰沉 發洩 壓抑 同演個種咸蟲底
呢套真正突破
未演色戒之前 雖然本身都已經神枱級
但好多人依舊話佢
“咪又係擔起口煙 口upup 電兩下眼 就拎影帝”
色戒後呢啲聲音都無埋
覺得佢仲係靠劇本lead住,未夠能力駕馭劇本
後生chok 得黎都叫睇得出有火 交到戲
老左chok 得黎扮內斂 又演唔到 個下先失敗
佢應該都唔拍港產片啦
神經俠侶 容祖兒好正
有無講下古天樂
同意 係演個種方法,戲絕對唔差
好似謝老四咁,你話佢演得差咩
肯定唔係,講Chok 佢Chok 到變始祖得黎重交到戲
但80年代就係咁

有人彈發哥近年好差
佢都係退休咁制 出黎玩下
都唔會研究劇本咁多啦
一個比老婆恰到綠帽上心口都唔出聲
一個當女人係發洩工具

一個眼神 形態 搞掂
“廢柴.. 廢柴.. 識唔識嫁你... 輸死你... 垃圾”

柔道龍虎榜我都係呢兩個月先第一次睇
原來風格咁撚正
都似係,明顯兩套都係迫到極端咁拍出黎
一個長期唔訓,之後想訓又訓唔到
情緒一定出問題,可惜
唔係咁講既都,尊龍後尾都有演蝴蝶夢
表演到比你睇 女性個態 佢係演到既

係個身型上無哥哥嬌小就真
好似唐生講過哥哥係一個好專業既演員
唔會抽離唔到個角色
真係諗唔明點解到佢臨老先咁折墜
林家棟係電影拍得越黎越有魅力
俾咩角色佢都拍得出想要既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞