香港影帝討論及其代表作

1001 回覆
352 Like 19 Dislike
睇人皮燈籠 真係覺得佢勁 前世今世兩個性格演到唔覺係同一個演員
關咩事,演戲同唱歌都係天份佔大部分
講戲古天樂真係未入流
無,我個人意見
我一生人第一套入戲院睇ge戲就係雞同鴨講
9 得黎好笑,幾好睇
陸運會果part笑到仆街
佢個問題係套套都扮有型靚仔,太少d其他類既人物…
張學友比人打面嗰part都好笑
其實佢個下唔係串啦 你就咁一句係串 但前文後理好明顯係撐返黑仔啦
係…… 吳鎮宇比我感覺有啲定型, 始終都係偏向於啱演一啲神經質嘅角色
認同但你諗下仲有邊個可以講到呢啲說話唔講153為人同其他嘢,演技真係好勁
佢有時做正經角色例如衝上雲霄 laughing gor 個教授
硬係覺得佢有啲chok
唔係架,我睇好暴龍哥係喜劇上追到星爺個水準。
黑仔又點睇?佢係亞視果時都一般,唔知做咩大爆發,搶埋吳廷燁D配角黎做
其實香港金像獎都有啲圍威喂,大部份演員之間都好撚熟 上台講野幾casual咁
黑仔到依家都係用力用力好用力翠絲咁用力睇得好攰
簡單咁講,歌手唱緊嘅歌都未必首首都講緊自己,要演繹一首歌嘅技巧,其實同演戲係類似,唱歌同演戲都好講求情緒,越投入就越有幫助

姐撚D戲屎,因為佢唱同演都係做緊自己,唔投入角色或者做親D角色都係自己鍾意點做就點做,咁梗係冇演技
佢兩個好多神情好似 始終由細玩大
係梁潮偉氣質比較小生d
投名狀李連杰嬴神探劉青雲我服,但吳鎮宇無間道2輸俾劉華大隻佬,難以服眾
睇睇公元2000啦,佢做到恰如期份,仲好過倪永孝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞