Oculus quest 2玩Steam VR討論(16) 你唔會後悔買錯 只會後悔買得太遲

896 回覆
8 Like 2 Dislike
唔知佢玩緊咩
收到7折CODE,有乜GAME好買...(已買SABER/ONWARD,做開單機撚,冊人對戰嘅興趣唔大)
我都有但係冇嘢想買
已買 返去裝game
我尋日都買咗手感好似玩街機,不過多人mode係排唔到隊友㗎
[首次高清聲音演出] Onward 雪地場2倍鏡狙擊10連殺? 小白: Oh 芝實!!!!
https://youtu.be/kKzazdo8-J0

VR The Thrill of the Fight 改變人生,雖然我覺得結局好似怪怪地
https://www.kocpc.com.tw/archives/384090
VR練完就打真人
其實邊拳擊game 好啲
見有好多款 唔知買邊隻好
唔知喎,打鬥類我淨係買過一隻格劍,拳擊冇試過
行又唔洗點行

都係企定定打

不過打兩拳就要回氣有D無引

但隻GAME都算幾好FEEL,夏天減肥驚
我覺得The Thrill of the Fight 仿真D,打擊感好D,不過真係會打到無力同出汗,記住開風扇吹住,無咁易暈。
控制移動就唔太影響,都無咩點移動,主要避同防,隻手要夠力Keep住舉高
雖然係打機,但真係feel到平時睇拳,d人叫頂住就夠鐘,同keep住郁,舉手呀個D,玩到後面就有呢d對白浮現
v29 airlink正式有120hz
想問下用airlink係咪可以直接睇到放係電腦D片?
定都係要照搬落部QUEST到?
後者 直接係quest 2播 可以考慮下買skybox
佢streaming去quest 2

用airlink直接係桌面播 會有壓縮畫面
其實睇vr片係唔係要dn個player?
我用內置果個睇 好似覺得有d怪怪地咁?
唔熟
新手lm
唔知點解airlink玩steam vr 會crash
就咁控制電腦上下網又無問題 我試tabletop就無一陣就crash
咩GPU?
2080s 所以開頭我都係唔諗硬件問題
上reddit搵到話enable公開測試頻道就無事
enable返就ok了 無彈了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞