Oculus quest 2玩Steam VR討論(16) 你唔會後悔買錯 只會後悔買得太遲

896 回覆
8 Like 2 Dislike
根本抵抗唔到
virtual desktop用家
想問下airlink同vd分別大唔大?
未有v28
分別好大而家完全唔用VD
琴日手痕上左amazon訂quest 2
部quest 1太耐無玩更新唔到
近排一開機就變透視模式,用唔到
成日都要重開機先冇事
有更新
Airlink係咪無畫質較?
有 pc oculus software
設定
自己搵下

自己向右拉
airlink無線真係好正
利申冇VD
試左air link

感覺玩運動GAME都係要插返線
airlink左兩日
目前感覺stable過VD, 起碼間唔中LAG機既情況係少好多
但就時唔時會有破音, 可能buffer唔切,
ODT有無SET返0?? 所有野
有呀

本來SET 500bitrate

係入面LAG到郁唔到

上網查先醒起

airlink再教埋自動bitrate先玩得順

教200都係有d lag

anyway畫質,色水好過VD,skyrim都好順同好清
不過120HZ係咪淨係FOR 內置app

我開左120HZ beatsaber都仲係90
用埋OpenComposite

神奇魔法 效能再上
AIR LINK未支援
部notebook 唔撚夠力推airlink
重等我咁開心以後可以用quest 玩工口game 唔洗再比老婆鬧

btw quest自己Up左上v28 但見唔到airlink option, restart 一次佢就會出黎
唔明點解update fw佢唔會自己restart
我唔得,上左V28,剩係多左120Hz個選項,restart都無airlink個選項出黎
PC都開左beta airlink,有無人知點攪。
手動上左v28 想問airlink有咩setting要搞?
bitrate係咪應該由佢dynamic ?

dynamic 係bitrate上限 唔會畀足
dynamic 可以set 200

fixed 係set死 fixed上200會出事
set左dynamic既話 右邊寫住個bitrate係咪唔洗理?
同埋你咪唔洗set其他野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞