Oculus quest 2玩Steam VR討論(16) 你唔會後悔買錯 只會後悔買得太遲

896 回覆
8 Like 2 Dislike
包你話正
VR 需要一隻好似動物森友會的game,咁就多人玩了。
要睇主觀系列
唔係你就變左第3者睇住條女同條仔係你面前啪 但你乜做唔到
主觀都係有個缺點就係有格仔
iMac 最新Os
....imac邊部呀 師兄 咁多部 要睇顯示卡用咩 macos係玩唔到

你肯裝windows先有得傾 你imac gpu用緊咩?
講多少少 mac撚自己check下玩唔玩

1.一定係windows 唔洗諗 macos對裝Steam VR係無vr game支援macos

2. M1 唔洗諗 佢係行ARM 唔明自己google

3. cpu要係intel gpu係intel 內置既 可以bye bye

4.要有獨立顯示卡 mac係用AMD既gpu 最好係5700xt 咁就恭喜你
邊隻Star wars? 可摸耳講明邊隻 Steam VR都有隻star wars
心郁郁觀望中 想問張卡係Nvidia gtx1660夠唔夠用
唔多玩fps,鐘意玩subnautica呢類生存探險驚
入門卡
冇電腦爭好遠 oculus store game貴 款少 畫面似PS1同PS2之間
1660都夠onward 畫面效果開低
算數擺喇 買notebook不如買zotac mini pc
佢畀成張獨立顯示卡你 係3070!
notebook效能好差
Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory
裝左window,但其實我想係mac個邊睇netflix 睇vr 片
果部mini pc 而家黎講好抵屌

你出去就咁買一張3070 要萬幾蚊 你諗下
妹仔大過主人婆就緊既 因為Q2太平
有5700xt 咁掂la

Netflix app 唔支援高清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞