Oculus quest 2玩Steam VR討論(16) 你唔會後悔買錯 只會後悔買得太遲

896 回覆
8 Like 2 Dislike
本身寫14號
突然收到順豐電話收埋貨
如果我係router 出 homeplug homeplug lan出 PC
用 air link有冇問題
呢個唔知 但我諗應該work
主觀好悶,條 J 又唔係自己嘅
有無第三身推介?
到貨親身試 點樣文字答你
睇youtube vr Game play又唔可以作準
親身睇先見到立體感
用SKYBOX 我覺得個效果幾好的, 但只可以單人

你話要同朋友一齊睇就應該係用BIGSCREEN,
但個解像度會比用skybox 爭少少, 因為係STREAM出去俾人,
同埋外掛字幕我唔太知點整
唔係好貴啫, 如果成日睇戲我覺得值得俾
BIGSCREEN係免費的, 你可以試下先
bigscreen 有限地區 官方播戲要係指示地區
香港無份

除非私人開房 好似 以前高登直播台 台主播戲咁
網上streaming唔會清 上網頁睇片? 咩網?

如果佢streaming 720p 1080p 係Q2睇唔會清
要清就自己DL
不如配lens
我無配過lens 我諗應該係
想問下電腦廢廢地,GTX970, 想玩Onward,係咪用quest store 版本好d? 會唔會矇到玩唔到?
買quest版
用970 一定矇
換過部機,GPU又全世界無貨~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞