Oculus quest 2玩Steam VR討論(16) 你唔會後悔買錯 只會後悔買得太遲

896 回覆
8 Like 2 Dislike
入lan線
電腦同個rounter 好遠
[廣東話] Onward 連登團10人PVP 精華片!
https://youtu.be/GhjRaQ6woLE

一定要睇!!
Quest2有冇方法連到ps4
想玩re7 vr
但唔想又買多隻vr
oculus quest 2勁敵出現!!

HTC focus 3!! 5k解像度 120fov 可以無線連電腦!

只需1300蚊 美元!!!超驚人

你哋通常玩完一次之後大概要隔幾耐先再玩?
玩到頭暈好煩
一開始係咁,玩玩下就慣
想問下貫買左STARWAR隻飛機GAME
係咪一定要用keyboard/另外買專用controller玩?
本身果個用唔到
新手入黎
想問下玩vr駛唔駛一定要對住個mon
因為部電腦係房冇咩位
但個廳大d鳩fing都冇事
所以想問下可唔可以連房部電腦
然後係廳玩
可以,你wifi夠順嘅話可以用air link無線玩
THX
每次玩嘅時間增加5分鐘,好快就慣
呢度有無車友
vive係咪放棄左大眾市場
以我所知好似唔得
唔使對住個mon 你唔係靠佢定位

唔好離router太遠基本上你去邊都得
Thx
Engadget 中文版: HTC Vive Focus 3 及 Vive Pro 2 登場,均以 5K 及 120 度視野定下 VR 新標準.
https://chinese.engadget.com/htc-vive-focus-3-vive-pro-2-vr-173018195.html
oculus app runtime keeps crashing
想問下oculus quest 2
嗰個推介方案係咪淨係台灣人用到
VPN 可以可以整到㗎
我唔肯定
VPN去台灣可以拎到,但只可以拎人推薦,推薦唔到人
參考巴哈42樓
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60606&snA=2341&tnum=99&page=3
咁仆街 呢啲嘢都鎖區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞