Oculus quest 2玩Steam VR討論(16) 你唔會後悔買錯 只會後悔買得太遲

896 回覆
8 Like 2 Dislike
環遊地球一周
尋日新PC 一到 乜都無搞就即刻裝oculus app 試Airlink.
點知佢好似舊機咁connect完load 唔到入去
之後插線但係usb load 十世都認唔到quest 2
換晒屋企所以Type-c 線都係認唔到
最後慢慢睇說明原來係Oculus link 同airlink 唔可以同時開
熄左airlink, oculus link 就即係認到
但都係connect 唔到入pc
想放棄之際先醒起 試下update display card driver
update完driver 就極速入到oculus link 同airlink

各位試airlink / oculus link 前記得
update display card driver

我唔work 個driver 係3070 1 jan 2021 個version
即係香港運去美國 再係美國送黎香港? ON9!
笑撚咗
當然 香港都無代理
其實你件貨其實都係香港send過去 儲落再畀返你

群有個住台灣既 佢係官方網站買 唔係美森 台灣有代理 出貨係元朗出...
都無保養你明唔明?
唔知香港有冇邊間有得賣現貨近視鏡
唔洗上網訂咁煩
呢個唔係oculus保養
係美森自己退貨

喺香港買咩途徑都好係冇保養 搞清楚個idea
應該唔係
據我印象OCULUS官網買先係元朗出貨 (例如台灣買)
香港只可以係AMAZON買, 係美國出貨
(咁當然都係大陸做, 但正常用船運過美國)
yes 我前面都講全球oculus 好多人get錯左
有得諗拎副舊眼鏡試下
即係VD又超越返airlink
睇完發現自己屋企電腦得1060, 應該買左都係濛玩, 即刻好無癮, 唔想買了
今晚打急尿腳!!!
白痴想問
如果屋企完全冇空間郁動
剩係可以坐喺度玩
建唔建議買 VR
唔洗
NO 唔建議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞