Oculus quest 2玩Steam VR討論(16) 你唔會後悔買錯 只會後悔買得太遲

896 回覆
8 Like 2 Dislike
No man’s sky出左dlss

vr mode都support
3080 laptop
Alyx 開高冇問題
解析度較最高 會lag
想問下只有quest 平台版beat saber
係咪冇得入自己歌架?
而家未整返
之前有keep舊版update就有
留意下 叫BMBF

入廣東歌得唔得架?
有人幫你整譜先得㗎
好 感謝你
得閒研究下先
佢上次update係一月
好似一路整緊個大改版
希望快啲搞掂
希望
佢本身啲歌首首都唔識
差啲共鳴
上年買返嚟淨係玩自己入啲歌
佢bmbf個app入面個網都有好多人整歌 kpop 動畫 音樂game啲歌
我起oculus app搵唔到bmbf 呢個app嘅?
唔知係唔係我set 太遠先睇唔清字
google 唔到 support RDP
可能要等可以安到android app先
中咗bug
開airlink 會出問題 “開啟追蹤即可使用這程式”
開完追蹤都開唔到

要成部洗機
其實你唔係要解像度 係要MON近你少少?
我都試過 開完一次VD再開AIRLINK就OK了
冇裝 virtual desktop
近咗就會感覺好大
暫時都唔可以用嚟返工
竟然用黎文書....咁睇唔開
第三方嘢要用sidequest
bigscreen 可以RDP
不過delay 都幾大. 但總比你依家好D
試過用黎揼曲都唔錯. 但訓係床上揼重攰過坐定定
TB 買左鏡片$160 , 手掣套$30, 手提盒$50, 膠眼框$30, type c 3.1 gen2 pd100w L頭 2m $30
又bug 開唔到 airlink......
卡住

之後仲要開唔返
想問玩賽車對controllers係咪都作為tracker function緊?唔知關唔關我放對手掣埋一邊事,steamvr個play zone成日個中心都會走位,咁我ingame re-center完佢都會re咗去錯嘅中間位,定係我個hmd壞咗?因為佢久唔久都會話遺失追蹤狀態..我已經開晒燈,對手掣都仲有好多電,定係唔用對controller都要放當眼處?我就咁一對掛咗响我左手邊..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞