Oculus quest 2玩Steam VR討論(16) 你唔會後悔買錯 只會後悔買得太遲

896 回覆
8 Like 2 Dislike
有,試過。有時入到去得個吉既3D空間,panel同啲掣咩都唔見
Airlink開desktop之後直接開game,steamvr自己開

你個吉空間係淨steamvr吧
砌機砌outbud左 如果唔係都會買部quest 2黎玩下
吉空間咭係steam VR , 係oculus, 灰色。有時見到一下個panel又突然冇咗
開oculus rift啲game正唔正常
開唔到,連啲掣都冇,我用quest 2
你用cable行link正常嗎
係唔係紫色? 按左手制menu
係oculus空間直接係桌面入steam VR game試下
買左先
大家玩onward(又名急尿腳)

先睇咗我條自盡片先 考慮清楚先玩 太殘酷了

https://youtu.be/rDl9J6Wvlm0
好重要! 有部份電腦用家係用Wifi連去Router 唔經Lan線 咁做會出事!
一定要入Lan線去電腦

我電腦係WiFi 連router 係咪冇得玩?
係 焗住插線
插線玩VR 動作/射擊GAME 遊戲體驗大減
唔係好明,即係電腦WiFi ,quest2就要插lan?
你調返轉咗

你電腦唔係lan線

如果想玩STEAM VR 要插USB線入電腦

插USB線玩VR 動作/射擊GAME 遊戲體驗大減
Thanks, 已落order 唯有玩個陣拉線lan出廳
準備訂,見你地話原裝果條頭帶唔係好得,咁買邊隻好?想一次過訂埋寄過黎
想問一般亞馬遜買完幾耐到
比完錢好心急呀屌
唔洗一星期
大家請睇第一頁 唔想有人問點解玩唔到HLA 但又無電腦
多謝巴打
諗左好耐
睇完大j忍唔到買左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞