Oculus quest 2玩Steam VR討論(16) 你唔會後悔買錯 只會後悔買得太遲

896 回覆
8 Like 2 Dislike
手動上左v28 想問airlink有咩setting要搞?
bitrate係咪應該由佢dynamic ?

dynamic 係bitrate上限 唔會畀足
dynamic 可以set 200

fixed 係set死 fixed上200會出事
set左dynamic既話 右邊寫住個bitrate係咪唔洗理?
同埋咪唔洗set其他野?

如果set解像度係Steam VR度set

方便d
thx
你地airlink係推爆左解像度?

我vd用high靚過airlink好多
你睇下pc oculus software有冇set點解像度

你試下推1.7倍
岩先美森買左
巴打你地大概幾耐送到, 我無加錢, 見佢用順豐
就算用airlink 你老婆都可以係PC畫面睇到你緊玩乜
我notebook多數駁mon用
如果用到airlink我就可以com埋佢玩
可惜佢推唔郁
用原廠face cover又覺得D觸感唔舒服

用矽膠果D,玩動作game爆汗又吸唔走D汗,愈玩愈濕

有無巴打講下PU皮果D,感覺好唔好
拍得好正 完全展現出skyrim VR有幾好玩

https://youtu.be/zQTHhb25Nr0
啱啱開左箱
但唔識用AIRLINK玩STEAM GAME
我仲係STEAM買左BEAT SABER
但唔識玩,淨係用AIRLINK見到電腦入左GAME個畫面,乜制都禁唔到
求指教
入TG group
想對比一下巴打你地既運輸時間
好心急想快啲玩到
用順豐
啲箭射咗去左面
你RE SET一開始守護神 再入AIR LINK
一開始果度手指指好ROLE PLAY 真正扮演個角色加埋VR
成件事發揮得好好 之後每一個SHOWCASE都SHOW都到VR化加動作手勢有幾好玩

同傳統電腦MON+鍵盤滑鼠比 呢個遊戲體驗真係無得比
唔好心急 TG群 成班已經爽緊了
近視用到?定係都要戴眼鏡
最好配專用既Lens

頭post有三條link
有冇得睇AV
換左新notebook,滿血(?)回歸~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞