Oculus quest 2玩Steam VR討論(16) 你唔會後悔買錯 只會後悔買得太遲

896 回覆
8 Like 2 Dislike
過2.5k 先有清晰感
用緊OpenComposite 開game 唔經steam vr 可以增加效能 唔係所有steam vr games都得 Onward係得
https://gitlab.com/znixian/OpenOVR/-/blob/master/README.md

用緊1080ti 推90hz 解像度係1.7倍 圖中寫5K 唔係真係5K 實際係3.5K 即係oculus quest 2 鏡片解像度上限 onward 遊戲畫設定全高就一定既

只係差120fps 就可以攻頂
咁係咪即係我唔使買了
想VR處女體驗一世都記得既話 留下好印象 等3系顯示卡降價 買3060ti以上
買咗quest2 之後
跟手升級埋wifi6
希望可以降delay
ac86u > ax86u
ONWARD正式改名為急尿腳!
【VR】終於解決睇留言問題!今晚咩都玩下,睇心情| 2021-6-5
https://www.youtube.com/watch?v=mzjtvXZ1n1Y
如果用980ti 玩嘅話會唔會仲差過用本身部機玩
咁又唔會 起碼PCVR版 ONWARD最低畫面都精細過QUEST版 ONWARD
QUEST 2 GPU性能係1060既6分之一左右
咁如果我用980ti 玩嗰啲beat slayer superhot 會唔會都玩唔到
低要求GAME 玩到 你去返STEAM VR睇
不過未必準 有D係過時無更新

OWNARD都話自己RECOMM係980ti
結果我1080ti先推果90fps

因為以前VR HEADSET無咁勁 所以要求低
唔好試180度360度既片係Youtube睇呢類影片一定係朦要清就自己搵片源自己DL

要係 QUEST 2 機入面??
定可以用 wifi6再行SMB
買SKYBOX

係PC裝SOFTWARE 經WIFI 射落你部QUEST 2
聽日去買先 如果香港買嘅話建議邊度買
香港買 我無建議 太多19街鋪 話自己係行貨/有代理 嬲尻左
去美森買
其實係咪真係冇行貨 因為我上price睇 佢都話有行
SKYBOX call SMB 唔可以用path
所以轉用咗 pigasus

NAS => router => SMB => QUEST 2
可能我要試下直接片入機
4096x2048 左右3D + 180度
都唔清, 唔知係片問題 定network問題 定正常
無行貨,佢呃9你
美森啦
你覺得有行貨 你試下 上官網落單 佢係唔會送 最近地點係台灣
price.com都好信?
你要信我地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞