補習天王大爆當年補習界黑幕!現代教育創辦人Ken Sir談名師鍊成術, 趙善軒爆中文貼題9成呃人?

697 回覆
353 Like 8 Dislike
上過佢live, 多人到要開晒3間房
讀書果個年代 四大補習社
英皇 現代 遵理 活學
(果陣遵理 明顯弱過英皇,現代)

依家得1間 遵理 仲叫有少少規模
但都行緊下坡

英皇 現代基本上收左皮
活學 消失左
勵志
三間房唔算太多姐,全盛時期嘅蕭源、Costa 閑閑哋都五至六間房
就算冇人考...
一樣都有5%人拎A
拉CURVE
奇就奇在呢條友中大風評極差
樣又似基爾獸 教中文又唔係有特別skills
但如果買到樓收租就顛峰咁就有d on9
希望d妹豬見得多姜濤會開眼
其實計埋係咩科
Geog 要開到咁算好誇了
好簡單blue咗佢
真心好有sense
識教書,教得識人都係一種能力嚟,唔係個人本身有能力就夠
唔係話佢買到樓就顛峰,係佢30歲唔夠就可以年薪幾千萬誇張。
全香港有幾多人可以30歲唔夠年薪幾千萬?唔計父幹,我諗1%都唔知有無,即使放眼全世界都係。
我諗黎緊佢都好難再搵返4-5年前既年薪,仲唔係人生最顛峰?
教到教得差喎cliff sir都屌過
識唔識教唔評論,但佢識包裝自己呢個真係無可否認,識將自己識既野再識包裝好去賣俾人,市場又受落,呢個就係能力所在。
咁後生就咁推斷?當然我都唔睇好
但呢條友好明顯有d狗屎運
唔係佢 係june and team
見到Capital已經知係邊篇報道
補習行業係萎縮左咖啦,但唔會去到沒落,有公開試就會有補習。但佢一定唔會有以前搵得咁多
唔一定撈補習㗎嘛 人生最顛峰既野未到死個日都唔知個喎
成日問點解唔最高位賣
咁我諗佢教大專都夠料既,佢既履歷係香港要年薪過百萬唔係難事。
又或者佢可以試下做talk show,都不失為一個好出路
佢條team勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞