補習天王大爆當年補習界黑幕!現代教育創辦人Ken Sir談名師鍊成術, 趙善軒爆中文貼題9成呃人?

697 回覆
353 Like 8 Dislike
但係而家YY Lam am 都仲好似好多人補喎
Unique Frenda So You Need
數學之神仲cap緊水
唔識英文係史偉全
會員編號:#47492

會員名稱:硬漢狩蜜洞

註冊日期:2016/12/1

https://bit.ly/lihkg_on9_list

小心此人 ⚠️

覺得黑警於國家安全日向市民兜售的黑警首辦Figure「其實幾型」。

上述資料更新日期:2021/4/18 22:20:37

P.S. 呢個唔係五毛 LIST,係戇鳩 LIST,可以畀大家認識到比較特別嘅會員
原來全部都係打手marketing 滿分
有料既人永遠唔會少
反而Ken sir話俾你聽現實社會好多因素左右結果有時反而有冇料唔緊要
依家真係好多網上補習商人真係獨具慧眼
佢醒目啦,補習行業最輝煌果時賣盤
而家食花生
有冇人補過Thomas Siu
當年香港淪陷前夕我同同學喺軒尼斯道嗰間A1補習社都差啲比屎 sir 嘅 PR 又呃又氹差啲攞咗老豆老母嘅血汗錢掉落咸水海,你諗吓上世紀1997年佢嘅英文暑期班佢竟然夠膽死收我每月2000幾蚊,聽清楚喺當時嘅港幣$2000幾吖!!!,我老母嫌貴所以佢叫我諗清諗楚佢先肯俾,最後我決定放棄唔報。點知去到暑假接近尾聲嗰陣有報紙就喺頭版賣屎Sir喺A1上堂嗰陣有黑警上去A1補習社喺課堂上拉鳩咗屎Sir及喺補習社內搜證,當時唔止補習界,甚至喺全香港都好轟動,亦都因為咁後尾啲補習社尤其是現代、英皇等就攪到招收補習學生嗰陣就好撚小心,當中好多就索性決定通常唔接受CE、AL、DSE嘅自修生、夜校學生報名,日校學生報名就要出示學生證核對才可報名,即使你上年以日校學生嘅身份在該些補習社補過習但如果你不幸喺CE/AL/DSE失手要重讀但又冇日校落腳嘅話你想跟返之前咁報返嗰啲補習社嚟重讀嘅話根本就幾乎不可能,佢哋九成九會拒絕你嘅報名申請,當年小弟出嚟做嘢幾年之後諗住自修半工讀重讀CE去補習社報名差不多全部碰釘,我當時攞埋工作證俾佢哋睇都冇撚用,喺遵理先至比較有良心肯收我哋呢啲自修/夜校生(雖然佢好似喺藍),但都要攞工作證明,唉……要講補習嘢真喺有撚排講
TVB
當年補過Ken Chan 反而想知Ken Chan 依家咩景 多
d

燒完...就真係折墮lo 當年tip 完條檸檬茶之後..... 後面繼續問自己友 入題目入考評局 最後東窗事發 比人拉埋 仲要臨佬入去座
基本上中6暑假被迫補課
都去到聖誕先追得上進度

最大問題真係學校老師唔識教
有啲仲係叫你抄黑板notes要自制
有啲就教都教到1999
Econ連個老師都唔熟張五常個套
叫你去買佢本書自己睇

私補好似小學為主,ce/al未係好多(有)
又冇fb IG呢啲online補習
搵笨七
roger 教得好好
到下一堂ken sir 教返一模一樣既野
咁我咪即係上左一半堂?
屌你老母
我大過左諗返係ken sir太紅,
又唔識分身,所以搭多條友做分身

btw 你係咪上錯堂,我印象中兩個好似教唔同野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞