補習天王大爆當年補習界黑幕!現代教育創辦人Ken Sir談名師鍊成術, 趙善軒爆中文貼題9成呃人?

697 回覆
353 Like 8 Dislike

會考英文拎咗隻A
想瘋狂射波
p cheung堅有心
我physics都c到

林修表示: 同我仲有d距離
我一直覺得佢個樣似狗,有冇人同我都咁覺得?
佢叫咩名?
補左3個月 W L Lee
由全級包尾 變拎C
已經好神
係連登講呢d事實等比班學生哥屈你5毛
請大量舉報狗隻 (3)
https://lih.kg/2368805

所以我日日睇吓自己上榜未
鬼唔知呀媽係女人,硬背公式果d 咁低層次既搵老豆比錢去英國讀書走後門番黎入u就得

有時數學既野人人腦部速度唔同,如果慢既真係要搵個肯減慢自己步伐既人黎教你點諗每個step

咁你下次做先可以一理通百理明

如果飛太快拋個答案你睇其實無意思

但主流學生一定係隻眼只係收到個答案就okay好似完左件事咁
唔會掉番頭睇條問題既skill 同concept

所以一班人一齊上maths 係好難學得好,除非你自己本身叻
啱,15年pchan dick hui costa都好多人
Simon chiang 我補果陣條撚樣串到仆街
竟然都有咁熱情既日子
蔣sir 勁鍾意叮噹
同埋佢有料,所以串過馬撚;佢連其他現代老師都串埋:太子星期三成層比晒我,D 無謂人想要來補堂;冇ga,我唔比,叫佢番瞓覺啦

而家做到專業人士,佢真係影響好大,唔係話比左學費,就完 怪我AL bio 攞唔到A,無顏面見佢
冇失去原有意義,香港嘅考試得一個意義,就係screen out啲人,因為大學學位唔夠
咩專業人士 ?醫生?
請問有冇人知,佢地講既 工廈/ 乜」訊,
/ 唔識英文/ 騙局 係邊位?

請恕小弟孤陋寡聞。
你睇下1082 十年股價,其實Ken sir 上市1年就已經係頂位割禾青。
想知依家啲人補咩
呢堆野全部都係教育局要求嘅
一日要審批一日都要招呼教育局班大帝
點解你本書咁貴?咪就係要花時間人力物力做到審批嘅要求
內容寫多少少等學生學多啲野?唔得,只可以跟教育局嗰套去做
咁你出來本書咪廢囉
個個問做乜本書入面啲野唔考
因為教育局同考評局都係仆街
兩邊嘅要求相差太遠

利申:行家
之前好似kenneth多d
我覺得現代最輝煌時代係95-98左右
搵Longman同佢d名師出master series 書
果時D星冇咁濫, 一科一兩個

中文: 何添
英文: Ken & Roger, Paul Hill, Joseph Li
數學: WL Lee, HL Chan
Phy: P Cheung, Dick Hui(?)
Chem: K Kwong
Bio: 好似叫Linda?
Accounts: Frenda So (佢有段時間係李惠利TI教書)
唔好post出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞