補習天王大爆當年補習界黑幕!現代教育創辦人Ken Sir談名師鍊成術, 趙善軒爆中文貼題9成呃人?

697 回覆
353 Like 8 Dislike
有樣既, 平凡人一個
最想知果陣係埋真係做緊大學PROF 又出到黎補習
Joseph Li以前係現代的?
Dick Hui唔係教數學咩?
咩埋真?
呢個可能記錯, 所以都打左"?"
有, 不過好似唔係教左好耐
佢同Ken都串過馬撚,想像到佢地兩個以前應該有牙齒印
Joseph Li間補習社收左皮未?
A Wong 死左未
不過過幾年啲新香港人小蝗蟲開始上高中 補習會唔會好景返
btw 唔識英文騙局唔係講緊呢個咩?
https://hk.appledaily.com/local/20060812/FGT4RKX4SLIGWAICWNS7T5F6LU/
90 00年代果時網絡無咁發達
學校老師教得差就好大鑊
一係就去公共圖書館借外國/大學書參考,好哂時間

而家上youtube 已經勁多教學片,就算無dse 都可以參考番ib gcse
同年代
大家都係老餅了
我嘅年代係2012-15左右,果時現代個陣容都唔弱,好多科都有一兩位star tutor

中文:蕭源、黃海星
英文:P Chan, Antonia
數學:Dick Hui, W.L.Lee
通識:Dr. Costa Chan
Chem: Sam Chai, K Kwong
Geog:Titus
ICT: Ingrid
有屌過佢抄notes抄到甩皮甩骨教壞人
仲要個仔係SEN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞