補習天王大爆當年補習界黑幕!現代教育創辦人Ken Sir談名師鍊成術, 趙善軒爆中文貼題9成呃人?

697 回覆
353 Like 8 Dislike
咩叫SEN?
Special Education Need
其實宜家好多人都有
好過kris Lau
仲記得佢問番我地拎past paper
利申:2005英皇補過
咩係sen
全攻型收音機呢下都幾仆街,
如果部機有料到,隔離位考生多得你唔少,
如果部機冇料到,即係抄貴部收音機幾倍呃學生錢。
Kkwong教撚到我Chem 95% 拎5** 真心有料
而家好多補習app
巴士車尾勁多廣告,真係有咁多市場?
kenneth好似收左皮咁
依家d燈塔廣告得返丫丫
「萬人之師」喺Billy同P Chan入咗燈塔後就黯然失色了
原來p chan 過左燈塔
會考都十幾年前既事, 當年係p chan, calvin sun 年代
係咪屌緊koten?
上英皇同現代個網睇,點解唔少名師都係一樣?
同埋現代執剩一間荃灣
原來現代舊年比法庭清盤
但係佢facebook又繼續有update
荃灣係咪仲運作緊?
YouTube呢個真係打敗咗好多補習名師
好似Herman Yeung嗰類用免費講題嚟吸引你買課程
仲有停課期間一堆中學老師嘅課堂都喺YouTube搵到
除非真係要搵啲特別嘅skill 依家其實日校+網上都好足夠
得billy同andy tse咋嘛
Herman Yeung算早睇得透
佢好耐之前已經搞YouTube channel
都係果句
大型補習社死症係佢本質上同日校係冇大分別
淨係靠一堆所謂神技一堆名星效應就想長做長有係天荒夜談
講到底, 學生需要既係老師真正照顧到佢既需要, 所以好多人寧願俾私補over $300一個鐘都唔會再補d所謂天王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞