淘寶耳機集中討論帖(7) - 此膠假作真時真亦假

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
入左👆兩部諗住AB比較下😜

HA2係pro版?

我果部係至尊版
廢薯留名
有冇師兄入左眾籌音芙XG60?
聽左一晚胖子仿800! 值回票價👍

同zs3,zs5有z得比?

Z3、z5都有買,暫時比較喜歡胖800! 好有層次感

巴打可唔可以影多幾張近照?做功掂唔掂?

俾巴打拎左去試,實物比dt plus細好多,胖子話靚包包冇貨,平左五草俾我! 造工就山寨之中算精美!

佢隻殻得粒圈,應該似我呢隻咁

唔睇巴打幅圖都唔察覺到可以換線😓

仿800可換線? 唔知我個隻得唔得🙄🙄🙄

唔係可以換線 只係換左線姐 冇得手動換線

HA2係pro版?

我果部係至尊版

太羨慕巴打了! 窮撚買入門版玩下算數😭
痴撚線, 做生意要做到教育消費者
我大把錢鍾意玩垃圾你吹我漲呀? 我捐咗去都唔會益你。
你啲耳機識飛屌打10皮級數我都唔會買
教育下你啲垃圾商家啦
出淘仔仿製品學人喺度講耶穌

我同你講,你呢套嘢有位馬老闆幾年前已經試過,仲收晒皮添

你要點鬧都隨便你,你唔益我都無所謂,我一早都話過想賺錢嘅根本唔會掂耳機呢一堆嘢
其實如果你真係大把錢,又唔想益我嘅,我會建議你可以開家公司搞搞高CP值耳機
咁樣又可以壓我生意,又令你賺到錢,又可以幫到人
簡直一次過滿足你三個願望

老老豆豆,你如果對耳機有認識嘅,你身邊嘅朋友需要玩,你都會同佢講小小或者比D推介人,呢個就係一種教育
仲有教育呢回事根本唔係得我一個做,你求其去個耳機鋪聽耳機,個店員都會同你傾下計啦,跟住就會講下D耳機嘅嘢比你知,呢個根本就已經係教育嚟

可能你以為我所講嘅教育就係證明比人睇我自己嘅嘢有幾好幾好,但係其實我並唔係呢個意思亦都無打算咁做
嚟呢個post目的唔係為咗發脾氣,冷靜D啦巴打,最多我收聲啦
[quote]痴撚線, 做生意要做到教育消費者
教育下你啲垃圾商家啦

你要點鬧都隨便你,你唔益我都無所謂,我一早都話過想賺錢嘅根本唔會掂耳機呢一堆嘢
其實如果你真係大把錢,又唔想益我嘅,我會建議你可以開家公司搞搞高CP值耳機

老老豆豆,你如果對耳機有認識嘅,你身邊嘅朋友需要玩,你都會同佢講小小或者比D推介人,呢個就係一種教育
仲有教育呢回事根本唔係得我一個做,你求其去個耳機鋪聽耳機,個店員都會同你傾下計啦,跟住就會講下D耳機嘅嘢比你知,呢個根本就已經係教育嚟

可能你以為我所講嘅教育就係證明比人睇我自己嘅嘢有幾好幾好,但係其實我並唔係呢個意思亦都無打算咁做
嚟呢個post目的唔係為咗發脾氣,冷靜D啦巴打,最多我收聲啦[/quo te]
袋錢入你袋咋, 垃圾商人。 搵食死撚開啦,阻住我睇post
痴撚線, 做生意要做到教育消費者
教育下你啲垃圾商家啦

嚟呢個post目的唔係為咗發脾氣,冷靜D啦巴打,最多我收聲啦

只你袋錢入我袋我先咁客氣啊
你既然話得我垃圾,我梗係想係閣下身上學多D嘢啦~介唔介意講多小小你口中嘅馬老闆係咩事?

因為我好好奇有同我諗法一樣嘅人,想知道果位前輩到底發生咩事
[quote]痴撚線, 做生意要做到教育消費者
教育下你啲垃圾商家啦

嚟呢個post目的唔係為咗發脾氣,冷靜D啦巴打,最多我收聲啦[/quo te]

其實唔想睇佢9 up 可以舉報佢post 廣告

HA2係pro版?

我果部係至尊版

太羨慕巴打了! 窮撚買入門版玩下算數😭

留名睇比較

同zs3,zs5有z得比?

Z3、z5都有買,暫時比較喜歡胖800! 好有層次感

巴打可唔可以影多幾張近照?做功掂唔掂?

俾巴打拎左去試,實物比dt plus細好多,胖子話靚包包冇貨,平左五草俾我! 造工就山寨之中算精美!

佢隻殻得粒圈,應該似我呢隻咁

唔睇巴打幅圖都唔察覺到可以換線😓

仿800可換線? 唔知我個隻得唔得🙄🙄🙄

原生買返黎果陣已經換左線,三隻入面銀線版最好聲
有無巴打試過對比zs5+耳膠 vs zs5+耳棉
之前用膠啲聲幾尖 幾多齒音 啱啱貪得意換左棉 好聽左好多
利申膠同棉都係幾蚊cheap cheap淘寶嘢

恭喜您,耳膠耳綿調音法
把聲太衝太尖,落下綿
把聲又蒙又乾,換耳膠,首推哥套

兩樣微調試左都冇反應,去換線,換耳機再loop過

耳綿係邊種 Zs5+耳綿應該好啲

恭喜您,耳膠耳綿調音法
把聲太衝太尖,落下綿

我用緊60蚊10對嗰啲假comply咋
個人經驗 個導管設計得閪 落耳機遮住左部分位 搞到D聲薄左 所以變尖
不過ZS5好似又唔關事

恭喜您,耳膠耳綿調音法
把聲太衝太尖,落下綿

冇話一定夾邊隻最好,每人想要既野未必相同,我用緊2蚊粒既淘仔耳綿

恭喜您,耳膠耳綿調音法
把聲太衝太尖,落下綿

冇話一定夾邊隻最好,每人想要既野未必相同,我用緊2蚊粒既淘仔耳綿

依啲
如果想改模 應該揀邊間好 同埋點樣寄個耳機上去?

恭喜您,耳膠耳綿調音法
把聲太衝太尖,落下綿

依啲

呢隻
http://c.b0yp.com/h.hbFZ5B?cv=ZaThZuDA2BD&sm=1db4f2
如果想改模 應該揀邊間好 同埋點樣寄個耳機上去?

想整公模定私模?咩耳機想改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞