淘寶耳機集中討論帖(7) - 此膠假作真時真亦假

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
好多花生

好生意喇你

多謝咁多位巴打支持啦
BTW仲等緊你買
土炮三巨頭 龍子 馬撚 wem
好多花生

好生意喇你

多謝咁多位巴打支持啦
BTW仲等緊你買

之後翻香港搵巴打你買耳機
好多花生

好生意喇你

多謝咁多位巴打支持啦
BTW仲等緊你買

主席出現啦
好多花生

好生意喇你

多謝咁多位巴打支持啦
BTW仲等緊你買

主席出現啦

其實分頻呢家嘢有物理分頻同電子分頻嘅
10mm嘅單元其實無咩可能無高音,而且齋睇佢個拆解圖,其實應該都係用行內果隻仿IE80嘅動圈單元,所以個動圈素質其實本身就唔差得去邊
而細果粒我唔知佢係用beats嘅圈定係215嘅圈,基本上6mm其實算係微動圈,而微動圈通常就係攞嚟做全頻單元,當年shure出215嘅時候,內地廠興咗一排微動圈熱

至於鐵我其實一早講過,只係無人當係一回事姐,樓主都話齋百幾蚊就唔好計較咁多啦,真係鐘意嘅未買多條lo,一分價錢比你唔值一分其實已經好難得架啦
百幾蚊嘅嘢,基本佢哋嘅處理手段就係廢咗個舊嘅,換新比你,希望巴打好彩肯換比你啦

btw我做呢行幾年,KZ間公司我從來都無睇佢順眼過

我都估緊龍子兄幾時會出黎話 i told u so利申冇惡意

我都係講道理姐。老實講,其實ZS3同ZST係佢哋搵ODM最好嘅產品,但係唔知點解ZS5退步到咁,似係換咗ODM公司
其實分頻呢家嘢有物理分頻同電子分頻嘅
10mm嘅單元其實無咩可能無高音,而且齋睇佢個拆解圖,其實應該都係用行內果隻仿IE80嘅動圈單元,所以個動圈素質其實本身就唔差得去邊
而細果粒我唔知佢係用beats嘅圈定係215嘅圈,基本上6mm其實算係微動圈,而微動圈通常就係攞嚟做全頻單元,當年shure出215嘅時候,內地廠興咗一排微動圈熱

至於鐵我其實一早講過,只係無人當係一回事姐,樓主都話齋百幾蚊就唔好計較咁多啦,真係鐘意嘅未買多條lo,一分價錢比你唔值一分其實已經好難得架啦
百幾蚊嘅嘢,基本佢哋嘅處理手段就係廢咗個舊嘅,換新比你,希望巴打好彩肯換比你啦

btw我做呢行幾年,KZ間公司我從來都無睇佢順眼過

我都估緊龍子兄幾時會出黎話 i told u so利申冇惡意

買佢個19 ownluxe就最撚好

我求你千其唔好買啊,我宜家忙緊final唔得閑搞咁多嘢
線既話買亮點定銀線坊好d?

亮點

亮點

見一樣都係16芯8絞純銀+單晶銅
亮點3xx 銀線坊6xx

亮點

有分咩冷凍銅架

亮點

有分咩冷凍銅架

其實冷凍真係有分別?

亮點

有分咩冷凍銅架

其實冷凍真係有分別?

想答你外表係分唔到,

亮點

有分咩冷凍銅架

其實冷凍真係有分別?

想答你外表係分唔到,

亮點有條聲稱日本銀銅線同金錬一樣價
之前話用app煲耳機果位巴打你係用咩app
我新買左條k3 pro 我聽左幾日發覺啲人聲當有好多樂器嘅時候會懞咗 喺咪正常㗎?

通常煲耳機就攞白噪音去煲
你google play搵下white noise就大把
網上其實都有好多專門攞嚟煲機嘅專輯

我自己就自然聽歌去run in,因為聽嘅風格多所以唔洗驚run唔完全嘅情況

Aevoe Inc.「Burn-in Tool」
https://appsto.re/jp/3ZdmH.i

android 都有, 都係lee個名
我新買左條k3 pro 我聽左幾日發覺啲人聲當有好多樂器嘅時候會懞咗 喺咪正常㗎?

正常,K3依隻耳主樂器好出較易蓋過人聲

android 都有, 都係lee個名

多謝2位巴打
im50 有邊線壞左
想換過條 有邊條抵買?
im50 有邊線壞左
想換過條 有邊條抵買?

筆直都冇好難幫
im50 有邊線壞左
想換過條 有邊條抵買?

筆直都冇好難幫

IM50個價,天華近排算係最抵玩
im50 有邊線壞左
想換過條 有邊條抵買?

筆直都冇好難幫

IM50個價,天華近排算係最抵玩

100以下數天華8絞最抵玩
手勢仲越黎越成熟
由冇耳掛到有耳掛
由一種插針去到而家有幾隻款
由一款膠分線 去到有金屬分線
由一款十字 去到而家有女媧
一路改進緊 睇得出個老闆真係幾有誠意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞