淘寶耳機集中討論帖(7) - 此膠假作真時真亦假

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
兔兔隻VE6 三千幾有冇巴打入咗貨?

睇返其他巴打評價, 強子VE6XC應該會係更好選擇, 仲平過兔仔依個價唔少
不過冇上架, 要搵老細傾計問

唔該哂

好似有1700 好撚抵

1700仲包埋穩定化木面板同VE logo

如果1700 同埋個聲底唔差好遠既話,我唔介意早多一兩個月生日

唔介意你揾我試聽

我怕我試完之後就早咗幾個月生日,所以遲少少先,要冷靜一下!
多謝巴打幫忙

買左北斗五年內都唔洗再買耳機了

睇返其他巴打評價, 強子VE6XC應該會係更好選擇, 仲平過兔仔依個價唔少

唔該哂

好似有1700 好撚抵

如果1700 同埋個聲底唔差好遠既話,我唔介意早多一兩個月生日

唔介意你揾我試聽

你住邊 我都想試

唔該哂

好似有1700 好撚抵

唔介意你揾我試聽

我怕我試完之後就早咗幾個月生日,所以遲少少先,要冷靜一下!
多謝巴打幫忙

買左北斗五年內都唔洗再買耳機了

其實北斗個價真係值 同埋抵玩
但我認為又未去到話贏哂大廠
至於5年內買唔買耳機..退燒與否係睇心態唔係睇器材
落單後經集運用左42小時到香港,開箱膠粒滿天飛,底部極山寨只有4粒膠! 買大陸台機記住開機頭十小時要用cheap聲筒試,有過燒耳筒經歷😭小心小心

炸壞左隻耳機?

我都試過壞左隻ZS3

推力大得濟推爆左偈?

據朋友話係出直流電燒左

唔該哂

好似有1700 好撚抵

唔介意你揾我試聽

你住邊 我都想試

tg: hylau2

好似有1700 好撚抵

唔介意你揾我試聽

你住邊 我都想試

巴打可唔可以講講聽感

唔介意你揾我試聽

你住邊 我都想試

巴打可唔可以講講聽感

高唔高過jomo6呀

好似有1700 好撚抵

唔介意你揾我試聽

你住邊 我都想試

巴打可唔可以講講聽感

有聲出

唔介意你揾我試聽

你住邊 我都想試

巴打可唔可以講講聽感

有聲出

有earpod 幾多成

唔介意你揾我試聽

你住邊 我都想試

巴打可唔可以講講聽感

有聲出

有earpod 幾多成

都有兩成,因為earpod個出音口大八成

強子隻ve6 巴打傾到幾錢有交易?

唔介意你揾我試聽

你住邊 我都想試

巴打可唔可以講講聽感

有聲出

有earpod 幾多成

咁我儲定錢買老忠啪啪啪會唔會穩陣d

唔介意你揾我試聽

你住邊 我都想試

巴打可唔可以講講聽感

有聲出

有earpod 幾多成

咁我儲定錢買老忠啪啪啪會唔會穩陣d

各位巴打有無耳塞推薦?膠同綿都得 唔想等淘寶香港邊到買好?

我用開哥套,淘仔有得賣

另外仲有以下呢堆耳膠耳綿都係比較多人用
JVC / Spin fit / comply 綿

我用開哥套,淘仔有得賣

唔該你啊巴打 香港有無話邊到買好?唔想等淘仔

我用開哥套,淘仔有得賣

如果你隻iem唔係太過粗管, 個人推薦AET07 $60三對
星際有鋪拆散賣, 可以$20買一對

我用開哥套,淘仔有得賣

如果你隻iem唔係太過粗管, 個人推薦AET07 $60三對

我用緊zs5 唔該你先
我平時多用iphone 6黎聽歌,但追左lee個post之後就買左ZS5黎玩下,而家又開始想買部player黎試下聽下有咩分別。想請問山靈部M2s抵唔抵玩呢?定係一次過買部好d黎玩下?
利申:窮學生+新手
想問下有冇巴絲用緊第一頁介紹條188線?d聲如何?
唔該

升級線主要係調音方面有改善
另外都要睇你夾咩耳機用,唔係咩耳機都岩用188線
例如本身耳機把聲偏向蒙,就唔岩用呢條線

唔該巴打先
本身用緊535,覺得宜家條線低音又唔夠,但高音又唔清咁
因為自己本身聽歌都比較雜,所以想用188線黎睇下會唔會加強到個低頻
結果諗緊換188線定係換同一間條銅銀混編好

銀銅混應該會好啲

建議放左佢,買過第隻
535點換都冇用

差到咁

5年前就勁既
而家選擇太多,價錢款式1000內都好多野玩

結果係亮點買左條銅銀混編
琴日4點幾落單今日就到左
暫時聽左陣幾滿意
音場闊左,同埋明顯冇銅線聽落咁濛

我用開哥套,淘仔有得賣

我用緊zs5 唔該你先

ZS5原裝送嗰啲唔算差, 好過ZS3送嗰批好多
我平時多用iphone 6黎聽歌,但追左lee個post之後就買左ZS5黎玩下,而家又開始想買部player黎試下聽下有咩分別。想請問山靈部M2s抵唔抵玩呢?定係一次過買部好d黎玩下?

DAP 可以試下以下幾部

1000內
Xudoo X3
山靈 M1

1500內
Xudoo X10
山靈 M2s
Aune M1s

2200內
XDP 30R 日馬又減左價,有買襯手

1000內
Xudoo X3
山靈 M1

1500內
Xudoo X10
山靈 M2s
Aune M1s

2200內

我上網睇下,發覺XDP 30R唔錯,邊道買到2200內?

1000內
Xudoo X3
山靈 M1

1500內
Xudoo X10
山靈 M2s
Aune M1s

2200內

我上網睇下,發覺XDP 30R唔錯,邊道買到2200內?

日本AMAZON
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞