淘寶耳機集中討論帖(7) - 此膠假作真時真亦假

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想問下iphone6聽歌有冇推薦嘅耳機?
爬文見到有zs5 zs3 同dt2 plus 如果筆直大約300-500左右係唔係呢幾隻會比較適合?

我新手 比男友推左試zs3 用6s 感覺幾好 又平 入手既唔錯

想問下你係淘寶邊間買 因為見到好多間都有賣 唔知邊間好
同埋zs3隔音算唔算好 想要隻隔音好少少嘅 唔該哂

隔音ok 我較個音去到一半已經咩都聽唔到
間野叫 (MX音頻) 我唔知係咪最正宗果間
但個服務真心唔錯 但佢唔包盒 直運香港第二日到

咁買戈陣會唔會送埋線?定埋要自己另外買一條?

佢送條原裝線好垃圾 我係佢道加左5x 買左條銀線
換完好勁多 但煲得耐
爬文見到有zs5 zs3 同dt2 plus 如果筆直大約300-500左右係唔係呢幾隻會比較適合?

我新手 比男友推左試zs3 用6s 感覺幾好 又平 入手既唔錯

隔音ok 我較個音去到一半已經咩都聽唔到
間野叫 (MX音頻) 我唔知係咪最正宗果間
但個服務真心唔錯 但佢唔包盒 直運香港第二日到

咁買戈陣會唔會送埋線?定埋要自己另外買一條?

佢送條原裝線好垃圾 我係佢道加左5x 買左條銀線
換完好勁多 但煲得耐

明白 唔該哂

ZS3係超隔音又戴得屍服

想問下咩線黎

亮點126銀線

想問下咩線黎

亮點126銀線

想問下咩線黎

亮點126銀線

亮點126真係好推介 真係3頻提升
早幾個月跟機買左兩條
最近壞左條 cs話可以寄返去免費維修
有保又好聽 做功唔差得黎又幾好睇
有冇人試過淘寶買半製成品嘅線,姐係已經桿好3.5頭同蛟好條線,要自己桿mmcx 頭嗰啲 想買黎整下,唔知有冇伏

想問下咩線黎

亮點126銀線

早幾個月跟機買左兩條

有冇多啲hints

想問下咩線黎

亮點126銀線

早幾個月跟機買左兩條

有冇多啲hints

新手唔知邊間係亮點
Zs pro幾時出?

想問下咩線黎

亮點126銀線

早幾個月跟機買左兩條

有冇多啲hints

新手唔知邊間係亮點

【单晶铜镀银se215/se535/im50/im70/tf10/KZ ZST/K3/N40耳机升级线】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b1wt.com/h.73VYBw?cv=1tp2ZvsyrBa&sm=c0fcc1 ,或复制这条信息¥1tp2ZvsyrBa¥后打开👉手机淘宝👈
另外推一間平價銀線 天華8絞銀好似50蚊仔左右
聲同126差唔多 但係線唔夠軟會有少少聽診
但係平價首選 同價位屌打kz原裝升級銀
【DIY镀银耳机线 ie80升级线 se215 qc20 线 耳机维修线 手机耳机】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b1wt.com/h.735E99?cv=Y1f6ZvHZhoZ&sm=2a5276 ,或复制这条信息¥Y1f6ZvHZhoZ¥后打开👉手机淘宝👈
有冇人試過淘寶買半製成品嘅線,姐係已經桿好3.5頭同蛟好條線,要自己桿mmcx 頭嗰啲 想買黎整下,唔知有冇伏

買條符合你條件幾廿蚊嗰啲囉 當後備線
幾廿蚊中伏都唔肉痛

單憑呢樣都唔可以話你係木耳住,如果你連用2.5都唔覺有分別嘅話,係

2.5係要用amp定係點搞?

換條2.5線插300R聽

其實最好去試下機先買,因為把聲底未必岩你
DPX1/X1A 暖聲,300R冷聲

3.5同2.5 聲底一樣,只係2.5推力令音場大左
3.5推力比較弱,可能推唔起你隻ZS5,所以你覺得同IP6冇分別,其實應該準備恭喜你可以脫毒.

我太年少無知,機已買,唔想咁快脫毒wow。我仲打算轉隻3千以下的耳機再中深d毒

囉部機去耳機鋪上到中毒為止

3000左右淘仔都有推薦架
耳模Artwork設計都係樂趣,筆直都玩到8單元,最少都5單元
可以玩純鐵,或圈鐵(你用緊zs5覺得把聲如何?,點解想upgrade?)

如果去開耳機鋪試可以試下呢幾款耳機
Inear SD4S / SD2S
老人家 灰黃鸝
Fender FXA7
達科音 DK3001
JVC FW01

暫時諗到咁多

各位,試過lee以上你所提及的(除了FXA7),我真係對inear比較有興趣。想問下你沒有提及sd3s是否有咩特別原因?

單憑呢樣都唔可以話你係木耳住,如果你連用2.5都唔覺有分別嘅話,係

2.5係要用amp定係點搞?

3.5推力比較弱,可能推唔起你隻ZS5,所以你覺得同IP6冇分別,其實應該準備恭喜你可以脫毒.

我太年少無知,機已買,唔想咁快脫毒wow。我仲打算轉隻3千以下的耳機再中深d毒

耳模Artwork設計都係樂趣,筆直都玩到8單元,最少都5單元
可以玩純鐵,或圈鐵(你用緊zs5覺得把聲如何?,點解想upgrade?)

老人家 灰黃鸝
Fender FXA7
達科音 DK3001
JVC FW01

暫時諗到咁多

各位,試過lee以上你所提及的(除了FXA7),我真係對inear比較有興趣。想問下你沒有提及sd3s是否有咩特別原因?

sd3s好似無咩鋪頭有賣,哩隻比較冷門,sd2個聲會討好過3,又平過3,所以比較多人一係比多少少上4一係揀2

老人家 灰黃鸝
Fender FXA7
達科音 DK3001
JVC FW01

暫時諗到咁多

sd3s好似無咩鋪頭有賣,哩隻比較冷門,sd2個聲會討好過3,又平過3,所以比較多人一係比多少少上4一係揀2

上4好貴啊

想問下咩線黎

亮點126銀線

早幾個月跟機買左兩條

有冇多啲hints

新手唔知邊間係亮點

【单晶铜镀银se215/se535/im50/im70/tf10/KZ ZST/K3/N40耳机升级线】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b1wt.com/h.73VYBw?cv=1tp2ZvsyrBa&sm=c0fcc1 ,或复制这条信息¥1tp2ZvsyrBa¥后打开👉手机淘宝👈
另外推一間平價銀線 天華8絞銀好似50蚊仔左右
聲同126差唔多 但係線唔夠軟會有少少聽診
但係平價首選 同價位屌打kz原裝升級銀
【DIY镀银耳机线 ie80升级线 se215 qc20 线 耳机维修线 手机耳机】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b1wt.com/h.735E99?cv=Y1f6ZvHZhoZ&sm=2a5276 ,或复制这条信息¥Y1f6ZvHZhoZ¥后打开👉手机淘宝👈

老人家 灰黃鸝
Fender FXA7
達科音 DK3001
JVC FW01

暫時諗到咁多

上4好貴啊

應該冇人會買3
如果用iPhone推的話有咩好推介
筆直過千都得,但最好就under 2k
係咪都會推ZDGG? 但我覺得佢都有啲貴
用開垃圾1more tri driver
再試zs5
感覺麻麻
有冇其他推介

zdgg 6pro or 8pro
利申有8pro

利申有8pro

iPhone都推到8Pro?

利申有8pro

iPhone都推到8Pro?

我用iphone6s開到第6格覺得ok
再試zs5
感覺麻麻
有冇其他推介

zs5

見好多人講到好正
不過我試原裝線only
再試zs5
感覺麻麻
有冇其他推介

zs5

見好多人講到好正
不過我試原裝線only

原裝黑線無論配戴定聲都垃圾
我覺得根本係KZ叫人畀多幾廿蚊買佢條鍍銀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞