淘寶耳機集中討論帖(7) - 此膠假作真時真亦假

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
造工黎講,我覺得小凡好過亮點
利申: 都持有

耳機到手,未開聲感覺一般

耳機到手,未開聲感覺一般

包膠
邊道買Inear sd2s好?

要出手喇?

個殻唔係整得咁靚,聲就,

煲一排先,有d浮

要出手喇?

係呀,仲諗緊好唔好直sd4s

要出手喇?

呢兩隻都有支持者
有人話SD2 正過4,兩隻你都試聽過比較下自己想要咩聲.
當然筆直許可就直上4喇,起碼有排唔駛換耳機

要出手喇?

呢兩隻都有支持者
有人話SD2 正過4,兩隻你都試聽過比較下自己想要咩聲.
當然筆直許可就直上4喇,起碼有排唔駛換耳機

如果你好鍾意聽人聲就sd2s
4仔人聲係閒顯矇過2s
但取而代之既係bass 既量同質
造工黎講,我覺得小凡好過亮點
利申: 都持有

聽過聲黎講小凡係shit,性價比低,有FD條900蚊HKD既冷涷銅線聽落去同普通料差唔多 耳聽為實阿
用開垃圾1more tri driver
再試zs5
感覺麻麻
有冇其他推介

zs5

見好多人講到好正
不過我試原裝線only

原裝黑線無論配戴定聲都垃圾
我覺得根本係KZ叫人畀多幾廿蚊買佢條鍍銀

平價淘仔有升級線唔好屌原裝線,一定有伏
复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【发烧真空管电子管胆耳放hifi胆机耳机放大器迷你便携台放功放DIY】¥w9ZtGZ387G¥http://c.b1wv.com/h.7ljbjL?cv=w9ZtGZ387G&sm=a68ec7

有冇人有用呢舊野
原來ZDGG唔包線
6PRO / 8PRO有無推介
北斗星把聲開始習慣
原來ZDGG唔包線

Zdgg
原來ZDGG唔包線

天華八絞,平平地玩住先,我隻8pro本身bass都多,用左佢條銀線,收反啲bass,高頻同分析力都好左,聽metal同hardrock都好爽,不過其實仲有好多選擇,168同亮點(利申我冇),不過好多巴打都推,應該唔差
有小小問題想問,點分需要買咩線?

市面係銅線同銀線?

咁如果係主聽人聲應該升級邊種?

又有4芯8芯,芯越多越高階?

希望師兄解答到
唔該我用緊UE900S想平平地$200換線
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z0d.6639537.1997196601.63.wbWxcT&id=521141218215
呢條$188係咪最好?
如果600樓下有冇咩推介
依加用開im50覺得幾好
聽Jpop係keyboard難分少少其他都聽得出
不過高音好似差緊少少 聽落唔係好舒服
中意人聲同樂器唔會話是但一個太前
成日fb都見人話咩魔弓x9呢幾排又話咩日本耳機唔知咩no.1都唔知咩好
利申 可能1999sor

市面係銅線同銀線?

希望師兄解答到

主要睇你耳機夾咩線,老土d講就係鍍銀線提升中高頻,銅線提升低頻同人聲
如果600樓下有冇咩推介
依加用開im50覺得幾好
聽Jpop係keyboard難分少少其他都聽得出
不過高音好似差緊少少 聽落唔係好舒服
中意人聲同樂器唔會話是但一個太前
成日fb都見人話咩魔弓x9呢幾排又話咩日本耳機唔知咩no.1都唔知咩好
利申 可能1999sor

DT2 plus
ZS5
兩隻都300內買到
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z0d.6639537.1997196601.63.wbWxcT&id=521141218215
呢條$188係咪最好?

用咩推?900s用手機係推唔起既
正路銅線岩駛,改善果把死人冷聲

市面係銅線同銀線?

希望師兄解答到

主要睇你耳機夾咩線,老土d講就係鍍銀線提升中高頻,銅線提升低頻同人聲

8絞同樣線材下提升比4芯大,但並非兩倍關係,通常係30~60%(鳩UP),但8絞又唔一定好聽過4絞,有時會有"勁得濟"既情況出現
呢條$188係咪最好?

用咩推?900s用手機係推唔起既
正路銅線岩駛,改善果把死人冷聲

多數手機 近排個CHEAP雞PLAYER壞左

市面係銅線同銀線?

希望師兄解答到

8絞同樣線材下提升比4芯大,但並非兩倍關係,通常係30~60%(鳩UP),但8絞又唔一定好聽過4絞,有時會有"勁得濟"既情況出現

多謝解答

咁混線係兩樣都提升?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞