淘寶耳機集中討論帖(7) - 此膠假作真時真亦假

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
有無zs5食評?
ZS5呢間有冇伏
升埋銀線249

香港買算啦,唔知其他地方會唔會再平,但 ssp肥仔都係$149(原裝垃圾銅線)

gearbest試過hk$62

想問Ssp肥仔即係邊度?

$62係zs3定zs5

ssp肥仔係黃金對面間m記後面條橫巷

Thx
有無zs5食評?

尋日買左, 第一印象都還ok
高音有d刺耳, 低頻唔多
之後用apps 煲左10個鐘左右
依家d聲正常番dd
有無zs5食評?

依家d聲正常番dd

好唔好一回事,咁既價錢冇得輸
淘寶邊間d線可改2.5平衡線?

好多間都可以,你本身有條線改2.5頭?

好多間都可以,你本身有條線改2.5頭?

淘條2.5番黎
但好似大部分都係3.5
有無zs5食評?

依家d聲正常番dd

好唔好一回事,咁既價錢冇得輸

暫時run左10個鐘黎計
分析力幾好,音場闊過K3 dd
人聲比k3好 , 其他部分就k3佔優dd
但K3已經run超過幾百粒鐘
再run一排先再定論
不過2舊水係無得輸

好似話超過4根線就可以做2.5平衡
落單時同佢講埋就ok

好似話超過4根線就可以做2.5平衡
落單時同佢講埋就ok

Gearbest flash sales買咗ZST ZS3
連運200
有冇巴打聽耳機成日聽到耳仔癢,多耳油
連運200

肥仔度買唔會平d嗎
連運200

肥仔度買唔會平d嗎

唔喺香港
計翻GB 平過呢邊啲舖買
成日覺得隻麥膠k3配spinfit有啲唔貼耳, 試吓換粒final原廠膠, 結果變咗final聲

K3係配AET07 配spinfit差過原裝膠

我都用緊spinfit
差過原裝膠?

其實膠同線一樣,無話邊個好同差,睇個音色換後啱唔啱自己姐
通常開口直徑越大嘅膠,音色就會偏高頻多D
摸上去越滑手嘅膠都係越偏高頻
膠嘅世界其實同線差唔多咁複雜,只係識玩嘅無幾個

1.塞太入會擋管變潛水聲
2.所有聲都會矇左啲啲
3.佩戴感冇話比較好

M2s 到手試左兩日,初嘗player 配zs5好撚正

琴日用佢部野聽左陣 即刻上左引 上面係幫男友講
多謝巴打推介
試左佢隻zs5 想扔左隻zs3 有無其他好推介
Zs3 戴得耐好唔舒服
Skald 個客服真係 話等半個月
一個月都黎仲未發貨 買左佢個7單圈鐵 買完十問九唔應
肥仔今日開唔開?嗰度有冇得買zs5?
肥仔今日開唔開?嗰度有冇得買zs5?

其實係咪真係要做會員先有優惠?

多謝巴打推介
Zs3 戴得耐好唔舒服

竟然!?
我覺得zs3配帶感係世界級

多謝巴打推介
Zs3 戴得耐好唔舒服

竟然!?

應該係耳膠問題 換左佢/換SIZE ZS3個模係世界級

多謝巴打推介
Zs3 戴得耐好唔舒服

竟然!?

可能我隻耳細 有諗過整個耳模去改
但發現zs5無左舊膠仲舒服仲正 就想買過但
成日覺得隻麥膠k3配spinfit有啲唔貼耳, 試吓換粒final原廠膠, 結果變咗final聲

K3係配AET07 配spinfit差過原裝膠

結果依家隻K3變咗final風格, 仲要低音下潛, 分析力都好過我本身對final

如此類推,落粒startips會變咗westone聲

換咗對final膠落K3之後順手換咗對spinfit落final到, 結果人聲清返啲, 低音實返啲, 音場大返啲

結論:
K3配final膠好過spinfit少少
heaven III 配spinfit好過原廠少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞