淘寶耳機集中討論帖(7) - 此膠假作真時真亦假

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
有冇d$500內係聽人聲.以前用開um1

ZS5 DT2 plus

其實最好去試下機先買,因為把聲底未必岩你
DPX1/X1A 暖聲,300R冷聲

3.5同2.5 聲底一樣,只係2.5推力令音場大左
3.5推力比較弱,可能推唔起你隻ZS5,所以你覺得同IP6冇分別,其實應該準備恭喜你可以脫毒.

我太年少無知,機已買,唔想咁快脫毒wow。我仲打算轉隻3千以下的耳機再中深d毒

囉部機去耳機鋪上到中毒為止

3000左右淘仔都有推薦架
耳模Artwork設計都係樂趣,筆直都玩到8單元,最少都5單元
可以玩純鐵,或圈鐵(你用緊zs5覺得把聲如何?,點解想upgrade?)

如果去開耳機鋪試可以試下呢幾款耳機
Inear SD4S / SD2S
老人家 灰黃鸝
Fender FXA7
達科音 DK3001
JVC FW01

暫時諗到咁多

未睇到你覆我就回覆左

你想試535? 都好既見識下

呢個年代仲有人會諗535

舒爾耳機,劃時代可換線設計
想淘條8絞2.5MM線配隻FXA7, 有咩推介?
BUDGET 1000內

正路就推亮點金鍊
另一推介係巴德線,都幾夾圈鐵耳機
巴德線

金鍊
有冇d$500內係聽人聲.以前用開um1

ZS5 DT2 plus

之前跟機買左隻胖子 重底係唔錯
但人聲真係好唔掂 好多齒音
新買DT2 plus run in耐d
會唔會無咗嗰種矇嘅感覺
大家好
我隻TFZ series 3左邊位 爛成咁,完全無聲
用o左一年半左右,入過水,又拉爛o左小小,打算拎去整
維修個人驚拆開整壞driver
所以問我要唔要整
希望大家比D意見
第一次買咁貴隻野
會唔會無咗嗰種矇嘅感覺

我隻dt2 plus煲左100+都唔覺得有大改善😩
會唔會無咗嗰種矇嘅感覺

用咩推?
大家好
所以問我要唔要整
希望大家比D意見
第一次買咁貴隻野

維修費唔會貴過隻耳機咩?
大家好
所以問我要唔要整
希望大家比D意見
第一次買咁貴隻野

維修費唔會貴過隻耳機咩?

買過隻可能仲好?
ZS5喺邊度買好?

正路就推亮點金鍊

謝巴賜快教
金鍊係咪將高音升級但同時減少低音?
個人偏好低音同分析力係咪應該揀亮點既銅銀線?
巴德睇落幾好j,有無巴打有用後感價?
ZS5喺邊度買好?

好似度度都無貨咁

北斗星發貨啦

北斗星發貨啦

北斗星發貨啦

Great job
會唔會無咗嗰種矇嘅感覺

用咩推?

ha2、e18、A5...😔

正路就推亮點金鍊

謝巴賜快教
金鍊係咪將高音升級但同時減少低音?
個人偏好低音同分析力係咪應該揀亮點既銅銀線?
巴德睇落幾好j,有無巴打有用後感價?

買靚小小既銅線
巴德同金鍊我都有,所以用過先推薦
平平地你可以入條188 8芯銅玩下先,可以叫佢整2.5頭
ZS5喺邊度買好?

好似度度都無貨咁

講到好似好正 又平 搞到我好想買
ZS5喺邊度買好?

好似度度都無貨咁

講到好似好正 又平 搞到我好想買

N3 +zs5 快樂使用中
N3 煲左100個鐘之後正左好多
終於明白左點解要買player
ZS5喺邊度買好?

好似度度都無貨咁

ssp嗰度有得walk in喎(只限灰色好似)
會唔會無咗嗰種矇嘅感覺

用咩推?

ha2、e18、A5...😔

夠推有餘

北斗星發貨啦

Great job

留名等包膠,巴打呢隻有冇開關?
有冇真無線耳機可推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞