淘寶耳機集中討論帖(7) - 此膠假作真時真亦假

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
龍師兄 見到你d reply真係火都黎埋 加個插頭 入面裝既單元size唔同 個殼唔同logo就唔係抄 照你咁講 咁淘仔上面d加左mmcx插既ie800係自己開模 kz用cm插架wo 又冇左幾粒螺絲 又點算抄呢 一首歌加多套鼓聲又唔係抄啦 咁唔怪得你d耳機叫乜乜mr. 物物mr.啦

巴打睇清楚我D我講咩先啦
我真係唔知你咩火嚟
仲有我有話kz抄外殼咩?你自己多疑心咋掛
悅耳5鐵 magausi k3 同埋dt26 呢三個價位接近
大家會點揀?
悅耳好似啱啱比大家屌鳩做工?
悅耳5鐵 magausi k3 同埋dt26 呢三個價位接近
大家會點揀?

k3
悅耳唔止屌做工,仲屌埋態度,效率
大家會點揀?

k3

屌埋佢啲聲
大家會點揀?

k3

屌埋佢啲聲

聽過佢隻1699 8單唔差, 佢隻雙圈雙鐵就不了
其他型號未聽過
大家會點揀?

k3

屌埋佢啲聲

其他型號未聽過

8單濛既
sor, 本想冷靜同你討論,但見到“市場要被教育呢句真係忍唔住

其實你間鋪我之前都有留意,睇落頭頭是道,本身都想試下, 但見到明明係動圈耳機“用特制耳膠後達至大牌多單元動鐵既聽感/分析力”後就放棄左
差唔多年幾兩年前望個兩眼,如果我記錯既講聲唔好意思

本身我想問既係kz 5既做功同性價比,你未聽過/摸過,其實唔駛強行幫我解答既

而且你走去講kz間廠既態度...講真,我唔太care..我諗玩得淘寶耳機既都唔會將呢樣野放係首要考慮
大家會點揀?

k3

屌埋佢啲聲

其他型號未聽過

8單濛既

吉既
大家會點揀?

k3

屌埋佢啲聲

其他型號未聽過

8單濛既

我會推薦去買老忠A4或senhear多單圈鐵
大家會點揀?

k3

屌埋佢啲聲

其他型號未聽過

8單濛既

冇人講隻dt26
sor, 本想冷靜同你討論,但見到"市場要被教育呢句真係忍唔住"

其實你間鋪我之前都有留意過,見講到頭頭是道,本身都想試下, 但見到你賣既明明係動圈耳機但“用特制耳膠後達至大牌多單元動鐵既聽感/分析力”後就放棄左
差唔多年幾兩年前望個兩眼,如果我記錯屈左你既講聲唔好意思

本身我想問既係kz 5既做功同性價比,你未聽過/摸過,其實唔駛強行幫我解答既

而且你走去講kz間廠既態度...講真,我唔太care..我諗玩得淘寶耳機既都唔會將呢樣野放係首要考慮
龍兄D耳機已經超越左淘寶level 建議去大廠post傳教就好了
聽左一晚胖子仿800! 值回票價👍

同zs3,zs5有z得比?
大家會點揀?

k3

屌埋佢啲聲

其他型號未聽過

8單濛既

冇人講隻dt26

濛到仆街
大家會點揀?

k3

屌埋佢啲聲

其他型號未聽過

8單濛既

冇人講隻dt26

濛到仆街

dt26濛? ok又學到野
其實呢度應該無人對kz d缐咁認真

呢句真,我都係 唔係點解平有平玩,貴有貴玩
講design 你拎舊公司design 根本犯法

呢句真,我都係 唔係點解平有平玩,貴有貴玩

果條線?用黎試耳機有冇聲only
龍師兄 見到你d reply真係火都黎埋 加個插頭 入面裝既單元size唔同 個殼唔同logo就唔係抄 照你咁講 咁淘仔上面d加左mmcx插既ie800係自己開模 kz用cm插架wo 又冇左幾粒螺絲 又點算抄呢 一首歌加多套鼓聲又唔係抄啦 咁唔怪得你d耳機叫乜乜mr. 物物mr.啦

巴打睇清楚我D我講咩先啦
我真係唔知你咩火嚟
仲有我有話kz抄外殼咩?你自己多疑心咋掛

不如你自己睇下你講過d咩歪理先
"上個色就叫鍍金,編織靚小小就叫鍍銀,有個外觀抄乜抄到十足十“
講起tfz果條鍍銀 你d mr小喇叭係唔係抄就迴避問題
坦白講 睇完個frequency curve就知咩聲既人真心幾勁 你話你喺你間公司既角色係聽感分析 亦經常喺唔同耳機鋪試聽耳機 咁我諗你都知就算用一款單元 甚至類近既frequency curve 聽感都可以好唔同 調音可以有好多唔同方法 filter 耳管既長短 粗幼 甚或腔體既大細 入面既結構 諸如此類
講咁多野只係想帶出一樣野 就係巴打你去評論唔同品牌既時候 最好用同一把尺 同一個標準 而唔係話某某品牌d線上色 個外殼抄人既 另外個品牌就有heart 自家開模 而你自己品牌既耳機就係參考其他廠 單元大粒d 加個插頭就叫向某品牌致敬

咁你話我講歪理都無辦法,就當我屈佢哋講大話好唔好
tfz果條鍍銀要講咩先,我就唔知你要我講咩
而且我無迴避問題啊,係有無抄襲果度我我有講清楚啊,你自己睇清楚先啦
我一早講咗,我對KZ廠的確有偏見,因為我知佢咩事,你見我凈係針對佢講就知啦

而且我D耳機都無話係咩對品牌致敬,從來都無講過咁嘅嘢,但係比到呢個觀感你嘅我都無嘢好講
聽左一晚胖子仿800! 值回票價👍

同zs3,zs5有z得比?

sor, 本想冷靜同你討論,但見到“市場要被教育呢句真係忍唔住

其實你間鋪我之前都有留意,睇落頭頭是道,本身都想試下, 但見到明明係動圈耳機“用特制耳膠後達至大牌多單元動鐵既聽感/分析力”後就放棄左
差唔多年幾兩年前望個兩眼,如果我記錯既講聲唔好意思

終於見到理性嘅批評
其實我想講嘅意思應該係消費者應該要被教育,當然我唔係指每一個人,但係係呢個市場入面,除咗呢個post精明嘅各位之外,有好多對耳機一無所知嘅巴打,而當每個人都知道自己應該要點樣去選擇對佢哋嚟講係滿意嘅耳機嘅時候,咁商家就無辦法去呃到D消費者

我從頭到尾其實都只係針對誤導或者瞞騙消費者嘅情況,佢嘅聲好唔好我唔會做評論,即使我有客人同我講佢係咩聲,但係始終我無聽過,所以我唔會做評論

至於話我和產品描述果度,我的確大概有咁樣嘅一段介紹,而事實上,耳膠的確係調音好重要嘅一環,好多人都無去研究佢
唔同材質,耳膠導管嘅粗幼,長短真係可以影響一條耳機好多,我建議你試下買唔同耳膠比自己個耳機試試,你慢慢就會明咩事架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞