淘寶耳機集中討論帖(7) - 此膠假作真時真亦假

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
兔兔隻VE6 三千幾有冇巴打入咗貨?

睇返其他巴打評價, 強子VE6XC應該會係更好選擇, 仲平過兔仔依個價唔少
不過冇上架, 要搵老細傾計問

唔該哂

睇返其他巴打評價, 強子VE6XC應該會係更好選擇, 仲平過兔仔依個價唔少

唔該哂

好似有1700 好撚抵
岩岩tao 左條單晶 銅銀 4百蚊 平唔平。

做足資料搜集,格下價同聽取呢位巴打意見可以避免行冤枉路。

唔該哂

好似有1700 好撚抵

就咁睇圖,巴打隻強子手功唔錯! 如果聲都差唔幾,$1700左右算係開心玩

唔該哂

好似有1700 好撚抵

就咁睇圖,巴打隻強子手功唔錯! 如果聲都差唔幾,$1700左右算係開心玩

VE6XC Clone應該係2千頭(人仔)

yes 諗住送生日禮物俾自己,所以我有5個月時間做定功課

對我評價咁高都有 面紅
想試

對我評價咁高都有 面紅

只要信,不要問
其實淘寶有無true wireless earphone?

ZDGG 六單PRO係唔錯既選擇

ZDGG 六單PRO係唔錯既選擇

多謝建議 ,有考慮過ZDGG 8單pro同10單(唔係pro),見到兔兔六月有新野,越睇得多就越心思思,好想快d生日

小李子VE5? 睇圖造工幾好

強子,平過小李子好多

有冇link

http://c.b1wt.com/h.hiSAuc?cv=o4XCZFVpKcI&sm=f2b682
同佢吹咗陣水佢開 1700

等巴打包膠咁既價有興趣
以我理解 先唔理有底噪同電流聲問題 E18放大效果是一定的 係唔係手機同耳機已經限制左 本來直推已經發揮到盡 所以加耳擴影響不大

我反而係覺得你未必聽得好仔細有咩大變化
因為其實我自己嘅話,真係就算係靈敏度高阻抗比較低嘅耳機都會有明顯嘅變化
手機個推力其實無咩可能完全推飽一條耳機
btw有電流聲嘅話你可以同佢哋講下,正常係唔應該有電流聲嘅,底噪就放大手機嘅,所以有好正常
不過E18唔似一般玩味道嘅擴,佢就真係幾乎無任何味道,所以呢個都有可能係聽唔出嘅原因之一
琴日收到e18、ha2, 連續煲左10小時後分別接上w4r、Gr07用艾瘋播moov, 兩部機未接上手機都聽唔到有糟音,接上艾瘋後e18有明顯糟音,換左三條過機線都未有改善! 反之ha2未有以上問題!
Ha2聲底偏暖,中頻豐滿; e18立體感十足! 兩部各有各特色亦都值得保留!
但有樣野真係要講,偉良內大量用家留言話用e18推k701好好聲, 我都傻仔聽老點試左下! 佢老味食c啦!人聲、樂器一舊舊,都唔知佢地耳朵點構造!
今晚接cd+解碼睇下噪音係唔係來自手機
利申: 仲未搵到心水播放器
比較左e幾部
另外就係插入時好多電流聲 郁下條線又有 正常?

換線睇下有冇改變, 又或者自己換左主機插座!
另外就係插入時好多電流聲 郁下條線又有 正常?

換線睇下有冇改變, 又或者自己換左主機插座!

巴打有心些呀包膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞