[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(268) 睇#1

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
平板giga/asus不了
1 x Intel® Core™ i7-10700
價錢:$2,290

1 x ASUS PRIME B560-PLUS ATX
價錢:$1,000

1 x Corsair VENGEANCE® RGB PRO 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3600MHz C18 Memory Kit — Black CMW16GX4M2C3600C18
價錢:$1,310

1 x [砌機優惠]Samsung 970 EVO Plus Series 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$1,399

1 x MSI GeForce RTX™ 3080 GAMING X TRIO 10GB GDDR6X (缺貨)
價錢:$9,199

1 x Corsair RM Series™ RM750 — 750W 80 PLUS® Gold Fully Modular
價錢:$859

1 x Corsair Carbide Series 275R Tempered Glass ATX - Black
價錢:$599

1 x Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB
價錢:$568

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $17,304
https://www.faroll.com/customize#MTQxMywxNTk3LDE2MjIsMjM2MSwzMTk0LDM0NjksMzcwMCw0MDEz
主要用黎打機 一用就用佢4-5年
除咗DISPLAY之外 3080可能等到天荒地老 我會買其他垃圾卡頂住 有卡再換
咁個LISY其他野有冇問題?
比你地搞到
就快要自己開公司整板喇
得返生物星
某F記砌機
我本身SN550轉番做A2000
但係佢比左SN550
應該點算
等佢拎張A2000黎換番?
咁隻SN550咪變左開過囉
不完美可改善不割
咁佢平過其他鋪咁多比我買到張卡用
我又冇乜野既
最搞笑係,我本身比左錢,轉完要加錢
送貨果陣有尾數要比
諗住佢地會整好晒
點知一打開個底板盒
做咩會有個SN550盒

WTS左佢地等佢地覆
push
Matx裝280玩死自已
Arctic freezer 240啦
咁用貴D既板咪得 解決問題
你5年後到時d 風扇轉左代
又勁又靜你都換左喇
都係裝前面280
但要注意display card 長度姐
水魚list囉
3070用銅牛真係恭喜你
水冷散熱又係多餘
講漏咗 asrock底板都係伏
好垃圾
750w 仲 tuf牛
5600x上 水
asrock
corsair ram
正常做法
我5600x 都有上水。睇落整潔d
萬幾得6核 接受唔到
我之前粒3600都上369 aio
但條list 好垃圾(好多骨)
有貨3070已經算係咁
如果唔急住打3A大作可以等下先
反正哩排冇咩大作好玩
都係有貨係咁
有貨既話都算係咁
750 tuf 銅又點
金都係轉換率好啲慳電少少
+12v 都出到744W
成套買既牛算係咁
一定夠晒力比部機
底板,ram 又未到地底泥
有得揀我定轉
整體來講算係咁
Intel Core i7-10700

ASUS TUF Z590-PLUS Gaming ATX

Zotac GAMING GeForce RTX 3080 Trinity

Transcend ssd240s 500GB Gen4x4 NVme SSD定AORUS Gen4 7000s SSD 1TB?

差RAM,機箱有冇推薦,咁樣會唔會成部機九唔搭八,用唔盡?
ching 得罪左邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞