[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(268) 睇#1

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
你講得啱 所以上面講咗除非好急用
先自己debug 睇下整唔整到
如果唔係就等保養 比返專業人士去處理

大家如果係新手 盡量唔好搞bios
平價板無bios flash功能 壞咗真係好麻煩
電競牌子點睇?見到都係seasonic代工
有啲用CUT COST方案
more
850W 牛邊隻好D
如果只係咁簡單點解唔自己做?
想問下EVGA BQ火牛係咪伏嚟?
不如試下收張靚靚囝囝嘅舊卡頂住先
依家買張1050Ti/1060都應該1000有找
1080p 60fps應該問題不大
觀念正確

無興趣唔想放時間 + 唔熟 = 俾錢揾人整最埋
唔知,我自己玩開

等其他 ching 留言
如果配RTX 3060, Antec NeoEco Gold zen series 600W 80 plus gold($479) 定 Antec NeoEco Gold Series 550 80 plus Gold Semi Modular ($629)好啲, 想問下有咩分別
super flower 銀牌都咁貴
二手?我上price.com果啲睇都要千幾
1650s就1800 咁好似1650正路啲
小弟因為無位所以要擺部上窗台 但窗台得15cm 闊

想問有咩case 可以放到? 我上網睇過多數都係18-23cm
$? 用途?
其實我最想知有無,如果無我就死左條心買mac mini 算

全list 預8K
文書睇下movie,出到兩個4K@60 mon咁
唔打機放 desk mini 都得
- 155 x 155 x 80 mm (1.92L)

最多出3畫面

不過要 wifi 嘅話要自己揾張 m.2 wifi card / 拆張用 m.2 card 嘅 pcie card 。
拆咭小心天線唔夠長駁去屎忽
佢個位橫跨成塊底板
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞