[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(268) 睇#1

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
如果機箱唔用玻璃,有無推介?我屋企環境用玻璃好易出事
有啲野急問

11400F 好定10700好

用緊b560m 750ti

唔太識分 淨係知11400f 可以超條ram上3200

10700有內顯 唔知超唔超到ram

睇塊板 560 超到
我650 買到650 金牌 全模組
應該會跟呢張list砌
但想問多一樣,如果遲d換張顯張3060/3070(咁上下)
隻火牛仲夠唔夠推到?
部機預用3-5年左右
得條key個啲都係翻版嚟,不過佢照幫你activate啫

你記唔記得換板之前activation個到係咩status?

如果係同幅圖一樣嘅話,你login返之前個MS account,再㩒「我變更了硬件」就ok
之前禁過「變更了硬件」,但佢話依家個server做唔到呢個service
你之前都換過硬件?
我覺得要預750W
利申:聽日考phy
用最好3070 ,最好上650w
佢粒都唔係k版
可唔可以cpu同dgpu用唔同的psu?
可以
支持係飛馬買
同埋得板係giga咋喎
盲反盲上腦?
不如直接叫人去飛馬啦
FSP RAIDER II Series 750W 80 Plus Silver
呢隻ok?
唔識揀,揀返同牌子算
笑死
1 x Intel® Core™ i7-10700
價錢:$2,290

1 x Gigabyte B560M AORUS PRO AX Micor-ATX
價錢:$1,250

1 x ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$1,290

1 x Seagate Barracuda® ST2000DM008 2TB 7200rpm 3.5
價錢:$419

1 x [砌機優惠]Kingston A2000 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$870

1 x Antec NeoEco Gold Series 650W 80Plus Gold Semi Modular
價錢:$579

1 x SilverStone Precision Series PS15B Tempered Glass Micro-ATX
價錢:$288

1 x Microsoft Windows 10 Home 64 Bit 中文繁體版 完整版 USB
價錢:$1,260

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $8,326
https://www.faroll.com/customize#MjA1NywyMjIxLDMxOTEsMzQ2OSwzODU0LDM5NCw0MDQ3LDc3OA
750w會好d
仲有俾返個cooler啦
俾返個cooler人啦
自組水
這個可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞