得罪講句,其實陳奕迅,容祖兒既時代已經過去

782 回覆
2912 Like 65 Dislike
五台十冠夠曬
利申好中意呢首歌
Sor一時唔過腦用錯
昨晚軒神上chill club現場演譯俏郎君,果種情感投入,live唱功既穩定,對唔住,睇左咁多年神live,未見過
係嘅,都要多謝佢咁用心唔收錢幫軒仔開竅
佢兩位都係值得欣賞嘅歌手 軒仔今次新歌真係好聽
佢兩位都係值得欣賞嘅歌手 張敬軒真係好靚聲
張敬軒本身把聲就好聽
Eason 以前既話其實把聲唔錯既
好耐無聽歌 LM學野
各有各好,大家無謂再踩來踩去,兩條友上哂神台加埋成90歲仲未鬥夠咩
其實俏郎君我鐘意佢自己個版本多d我d fd都係。覺得有感情d,可能mv果個始終係人地平時演繹方法,唔係話最適合佢。
所以個市場就係大多數人「覺得」陳奕迅有感情,佢先上到去神枱。d 人先會買黃牛都要去睇佢演唱會,個市場就係反映左哩個現實出黎,你話佢地擅長嘅類型唔同,好難比較,咁的確係,所以最簡單咪用好唔好聽黎做決定。
都唔係嘅 張敬軒都係一位好努力既歌手 數到張敬軒 張敬軒之後男歌手真係未諗到
咁有唱功唔代表好聽嘛,大陸個林志炫?都好有唱功,咁好唔好聽先得架
我唔係話hin 難聽,只係要佢同eason 相比的話,eason 好聽d. 你話哩個係好個人嘅主觀感受,但講市場上就係多人覺得eason 好聽,佢先上到神枱。
咁我覺得咬字都係唱功嘅一部分嘛,咬得靚同咬得差,係同一個音上 難度都唔同la. 尤其廣東話d 咬字咁複雜。
仲有eason 嘅唱法係唔傷聲,係好自然。係佢又食煙,感冒又照開演唱會先搞到咁。
咁唱功差嘅人比唱功好嘅人唱得好聽你想要咩point 姐,咪就係天生個聲底音色囉,佢連感冒唱歌都可以好聽過人。
多得viu tv個chill club
今年聽多咗好多香港歌
其實好多新秀都唔錯
老實講 就算唔比較兩者嘅唱功如何 單單係張敬軒對唱歌嘅認真態度 已經屌打陳奕迅嘅態度啦....
張敬軒出道遲好多
果個時代已經無左大台效應難上位
而且軒既曲風相對無咁易入口
studio我覺得mv好過初版
live就勁歌個唱法好過chillclub
自己仆街呢度搞笑
唔好嘈la,正式宣布單春唱功最勁得未。

但上年人地姜b收入高過哂李克勤單春,單春另一邊箱淨係呻無收入,梗係la本身wfc 香港市場 唱功勁又點,而家多人buy班後生多過佢。人地有禮貌 收得平d fans動員能力又高,都唔洗請你單春la 唔揾姜b,咪揾張敬軒,人地親民咁多形象又好

得la得la,單春唱功係最勁,要同周董比,但人地姐撚fans識佢老鼠 咁係咪姐係單春之前打唔羊姐撚,而家又唔夠jj lin黎講唱功態度蕭敬騰都屌打。而家重認屎認屁咁總括黎講單春過左氣係事實,都唔明係到同張敬軒鬥做咩
係連登反eason?你仆街了
公道講 佢啲歌自己作嘅...
就算到此為止都係
泳兒係唱到高音但硬係聽得好唔舒服
你用啲咁大概嘅所謂大多數嚟相比又冇乜意思 ,多唔多人鍾意同個歌手好唔好,好唔好聽其實係冇直接關係㗎 係睇返個人嘅口味
同樣有好多人覺得張敬軒唱歌好有感染力 一樣有好多人買黃牛睇佢啲飛
都係嗰句 兩個都係唱歌好聽嘅歌手 我唔明點解硬係要砌個輸贏出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞