得罪講句,其實陳奕迅,容祖兒既時代已經過去

782 回覆
2912 Like 65 Dislike
隔離姐撚fans笑鳩你主子
雞容唱來唱去口水垃圾歌,一啲內涵都冇,由始至終都係唱歌機器,唔係後台夠硬邊霸到咁多年
In Mirror, We Trust
乜佢兩件有時代過咩兩個加埋download嘅歌都唔知有冇五首
Mag就算9數啦 個人賤唱歌幾好聽都唔想聽
點算單春不在榜,排係林家謙後面都無 姐撚fans無放單春在眼內,但單春fans重話同人姐撚比

華語歷史保五爭三啦,第一應該都有爭議
而另一位可能頭20都入唔到
1. 周杰倫
2. 陶喆
3. 張國榮
4 林家謙
Jer首狂人日記都屌打
上面果班認真討論既人

張同陳唱功邊個勁唔講住
有留意既話 張既新歌俏郎君 佢自稱唱俏郎君係請教左一位香港前輩
軒仔稱呼呢個前輩係做Dr chan
造星參賽者有咩問題?
有實力有人捧又有人鍾意 咪就紅囉
如果講完 軒仔真係上到位既 怕咩佢地講
同埋用感染力同咬字做point 都好奇怪
感染力呢樣嘢都好睇個人,男仔聽同女仔聽感覺又有唔同
用咬字嚟講又係,唔知佢係咪因為張係廣東人就覺得唔自然 定佢已經好耐冇聽張唱歌 自唔自然又係好個人 不過都係個人「覺得」啦
更何況兩個人嘅類型唔同 把聲又唔同 張又中性好多柔好多 唔明點解硬係要砌個輸贏出嚟
好欣賞你咁認真討論 無問題架 你覺得軒仔唱功勁過陳
我都想張可到上到位 再上一層樓
佢咩都駕馭唔到架 都係啲人吹大姐
姐撚fans表示單春甚麼都不是 人地係同jj lin比同蕭敬騰果d做fd既 台灣發展三子

“佢囂張到ig啲曬nike鞋既post都唔del,完全未驚過
佢係真•天皇巨星嚟
只有支那奶佢唔會有佢奶翻轉頭出現
隔離得一粒睪丸嗰位歌手既fans仲日日ff佢地位主子地位超越周姐撚
單春就死撚開啦, 拍埋去周杰倫度甚麼都不是
聽聞eason係有練
多人聽但依然係一嚿屎
夠膽死咪咀唱歌
邊個post
有料咪自己作囉
首歌人地 想唱咪唱囉
唔洗靠歌神都hit得起
為何代言風波沒影響到周杰倫?周董:我們要為自己是中國人而驕傲
https://lih.kg/2465483

人地姐撚真心熱愛中國文化 單春就真係為錢奶共為左買名牌俾老婆 姐撚係名留青史,單春識佢老鼠,人哋gem地位都高過主子
掂窩,暫時好似佢同林家謙先叫做歌手其他個d tune音tune到傅穎咁
喺香港上晒位架啦,啲男歌手大獎掃晒啦。如果係大陸同台灣就真係冇得同eason比,ok?
林家謙 Jer好好多
容祖兒霸住佢香港女歌手嘅地位十幾年

由佢 2003 年第一次拎叱咤樂壇女歌手金獎開始,到咗 2017 先肯唔爭女歌手獎,終於見到其他人攞獎

佢就搞到呢十幾年出道嘅女歌手完全無上位機會,例如鄭融、泳兒、衛蘭、鍾舒漫、薛凱琪、王菀之
最唔抵係頭三個,容祖兒唔爭女歌手獎之後衛蘭係稍為好彩嘅一個

英皇都有責任,容祖兒出道至 2010 年代中呢十幾年淨係識谷容祖兒一個女歌手,泳兒鍾舒漫乜嘢資源都無
泳兒一個咁唱得嘅人就咁浪費左,而後容祖兒年代冒起嘅女歌手 AGA, Gin Lee, JW 全部唔係英皇,呢個就係十幾年嚟英皇唔肯培育第二梯隊嘅後果

咁後容祖兒年代嘅英皇仲有邊個女歌手?曾樂彤、李靖筠
前者形象唔好,後者?我有留意開廣東話就識啫,出面有邊個識?

姐撚本人都唔放單春喺眼內喎
一直好欣賞陳生係部好完美嘅player
咩曲風都carry到
所以冇左首歌嘅靈魂陳生都無從發揮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞