得罪講句,其實陳奕迅,容祖兒既時代已經過去

782 回覆
2912 Like 65 Dislike
咁梗係講緊隻碟弱智?首歌好聽隻碟銷量咪高囉
咁你紅爆中港台個準則係乜,頒獎典禮都唔計?定你話係就係
唔記得quote件連美斯,sor
第一首歌咪撇除左已經唱左好耐,攰呢啲因素囉,一係你指出有乜問題囉,樣樣都話唔計
屌你佢唱呢首歌係成個演唱會第一首歌?唔會攰?
你講緊乜呀?
仲有我Gin
因為有粉絲接受唔到個post個topic呢個事實
咁eason嗰個又係演唱會第一首歌?
定係要第一首歌同一首先計?
想知上面位單春粉會點兜
係呀 我都記得 講鐘意聽其他都唔得
一定剩係得單春迅係皇,其他全部未夠班
聽eason先係夠taste
樂壇死死地都係佢地有份造就
宜家見到單春迅咁做等同同佢班香港fans講行開啦屌你老母
睇到咁好撚心涼
連登不嬲對人唔對事
又冇得比
軒呢個係medly又點,佢係唱左半首,但係冇改個編曲喎,咁都冇得比?

再舉多個例子芳華絕代,唔係又唔計呀?
https://youtu.be/47fHpn9Ki5w

https://youtu.be/mkMCMzYT2C8
連美斯,啱啱chill club就有張敬軒唱live
咁你可以聽完再講吓佢唔夠班嘅地方
反正首歌又真係單春幫佢監vocal嘅

而唔好喺度因你個人喜好9 up
喺連登不嬲無論講咩topic係唔知點解會lung到去張敬軒嗰度㗎啦
用啲新啲嘅live得唔得
唔係話唔計
但唔反映現狀咁囉
而家真係改潮換代啦
其實Eason同Joey都已經上曬神枱
Keep住一年一兩隻歌已經算有心
佢兩個係香港開紅館都一定大把人睇
無論10場定20場都一定爆
始終係好多人嘅回憶 由細聽到大
加上佢兩個嘅壓台感應該冇人比得上
其實香港樂壇仲有好多新力軍值得香港人留意
以mirror為例 要跳唱有anson lo 要唱作嘅有ian edan 要唱功有jer
唔止mirror 仲有林家謙 serrini jace
如果連香港人自己都唔留意香港樂壇 仲有邊個會留意?
有冇人覺得林家謙把聲有啲奇怪
演員啲詞都好吹奏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞