得罪講句,其實陳奕迅,容祖兒既時代已經過去

782 回覆
2912 Like 65 Dislike
咁音樂主觀嫁啦,但係大部分人都同意偏向一樣野咪客觀囉,你想講你覺得軒嘅低音好聽過Eason定大部分人都覺得軒嘅低音好聽過Eason?

再講高音,Eason高音係冇軒唱到咁高,但係唔代表Eason唱唔到高音/佢唱嘅高音冇軒咁好聽喎

無可否認軒嘅高音係勁,但係都從來都唔會有人去質疑Eason嘅高音喎,同一個高音域黎講我唔會覺得Eason會輸,只係佢冇唱到超高音咁解,但係中低音軒好多,就算高音贏少少都追唔返啦
跟曬你地標準搵同一首歌啦,邊有咁多例子
你邊位,使乜你比落台階,唔好咁睇得起自己啦,有啲尷尬
早就過左
咁你咪出去同人講陳奕迅高音唔穩/唱唔到高音囉
話人辛苦同話比落台階人會顯得自己有優越感啲?唔好咁幼稚啦
你自己都識貼晒出黎
一個專注作詞
一個詞曲監製做晒
安全適合一齊比較?
出去講張敬軒唱功唔夠單春做都會有人撐單春,有人撐軒,呢個話題拎出去講冇問題喎,但係你出去同人講陳奕迅高音唔穩/唱唔到高音咪俾人笑囉
我淨係覺得唔係太聽到佢唱咩
有時要睇歌詞
你真係好撚無聊,比乜鳩,都講撚咗咁多年,兩個歌手根本係兩個唔同嘅approach,唱嘅嘢係兩個類型,成日話張敬軒低音唔夠單春嚟,講vocal range張敬軒一定闊過單春囉,同埋你要單春去唱到軟仔嗰種柔佢把聲都做唔到啦,人人把聲天生就有種限制㗎啦,係要專登搵人唔擅長嗰個區域去比,你話搵周柏豪同單春比都叫合理啲丫
雖然大家都奶共, 但容祖兒 點都稱唔上時代
收你老母皮啦
日撚日吹奏支那歌手 睇見想嘔
點描述事實呀,你話我辛苦我就辛苦?
我專制定你腦生蟲
林家謙都藍嫁喎....
真,以前eason 首首歌都識
而家出既都唔loop 黎聽
但就loop你上述講既
咁你咪得到多人同意先去描述你所謂嘅事實囉,你宜家衝出黎柒做乜,攔都攔你唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞