得罪講句,其實陳奕迅,容祖兒既時代已經過去

782 回覆
2912 Like 65 Dislike
掉轉咗喎
係呢兩條奶共狗阻住香港樂壇改朝換代起碼15年
張敬軒都唔危啦
邊個黎
ya佢自己都話自己氦氣聲
https://youtu.be/BFdj161FnBs
On仔依首都好正
係英皇睇唔上香港

許靖韻呢家都上大陸
點解咁多人以 聽舊歌為傲
聽舊歌本身冇問題 但用舊歌 經驗豐富嘅歌手嚟踩低新晉歌手 嘅用意係乜
依個事實係人都知

又話新晉嘅全部垃圾 唔聽
同啲死廢老 老屎忽一樣 唔肯接新事物
自己繼續停留喺 舊歌 9成抒情歌嘅時代囉
只會畀時代淘汰

雖然我都覺新晉歌手好多都有好大嘅改善 進步空間 even mirror 姜濤 果啲
但至少我會聽 會支持佢哋為本地音樂作出嘅努力
起碼多返比較現代嘅曲風 舞曲 唔只淨係情歌 情歌 情歌ag

mirror嘅 Reflection Ignited warrior
肥仔嘅 lady killer
so far都唔差

題外話 kkbox嘅 reflection 同 ignited 同其他歌比較 細聲好多 有冇得整個大聲啲嘅version上去
我寧願唔聽歌無一個真係唱得
我80後呢一年狂聽柳應廷、Jace、陳卓賢、陳蕾
佢同gin翻唱守望勁正
呢件嘢喺香港都冇人理
英皇係唔care舊年就唔洗搵kenny出嚟霸獎啦
佢冇人都要夾硬嚟
又要講多次
唔care撚會整個五台十冠咁撚肉酸
tonick
一個當自己垃圾好頹
一個自憐自傷好卑微
根本係睇你主觀鍾意邊種唱法
聽開AGA,嗰日佢仲post nike相
支那人識唔識關香港人撚事
屌玩撚晒
出國語歌 返支那發展又話奶共
堅持出廣東歌又比人話出咗香港冇人識
咁鍾意比,比埋古sir
佢有啲病態感覺,我覺得好正
https://www.youtube.com/watch?v=s_pWt10i6CE
其實呢三個男歌手講唱功都好過原唱
但係又會有好多人話原唱有feel啲
如果用個人喜好去衡量夠唔夠料,真係得啖笑
其實上網方便咗.....音樂巳經走下波
80-00年之後都收皮多
唔係話無錢賺但同以前比難
咁夠可以話單丸同春卷要養住間公司先奶共啦
好心雙重標準都唔好大大聲話比人聽啦
其實家謙啱唱致明日的舞多啲...
單春是但求其愛都ok 嘅...
過去但會長留係七八九十甚至部分有呀哥家姐嘅00後心中
每首歌都街知巷聞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞